Care Inn

Oysters Oisterwijk speelden prima wedstrijd in Naarden

De verwachtingen waren toch hooggespannen. Tenslotte was de kwaliteitsinjectie die de selectie van de Oysters bij aanvang van dit seizoen, kreeg, niet gering. En het verschil tussen de beide oefenweekenden was groot. Er was, zeker in het weekend in België, tegen Dendermonde een hele duidelijke verbetering te zien. Verdedigend stond het team veel beter. Maar nu mocht worden aangetreden tegen de regerend landskampioen, Rugbyclub ’t Gooi.

De wedstrijd werd gestart met een mooie, indrukwekkende minuut stilte voor Richard Majoor, die zowel in Naarden als in Oisterwijk zijn rugbysporen verdiend heeft.

Oysters speelden in Naarden (Bron: Oysters.nl)

Wat volgende was een spannend schouwspel, waarbij de Oysters in de eerste helft, brutaal de leiding namen, maar ook een groot deel van het spel domineerde. Pas nadat Daan van der Avoird de Naardenaren op voorsprong zette door een sterke loopactie, leek het Gooi doordrongen van het feit dat er vandaag niks cadeau gedaan zou worden. Leek, want 2 minuten later startte Bram Brauer zijn brommer en toen hij het net niet af kon maken was Lachlan Pethybridge gevolgd om de laatste meters af te leggen. Er was nog een benutte penalty van het Gooi maar het is niet overdreven om de eerste helft aan de Oysters te geven. De ruststand 8-10.

Helaas was het aan het kleine onopletzaamheid te danken dat ’t Gooi weer op voorsprong kwam. Weliswaar was vlak daarvoor Jan-Willem de Munick Keizer naar ’t strafbankje gestuurd voor een veel te hoge tackle maar dat mocht niet baten; een misverstand tussen Isaac Kense en Pegi Slade leidde een snelle break in en wederom was het Daan van der Avoird die de Oysters pijn deed. Het vizier van Marc Mistou stond niet echt scherp want de conversie werd wederom gemist. Net bekomen van de schrik speelde Fabrice Fuma, Té Campbell vrij en die beschikt helaas over dezelfde paardenkrachten als Bram Brauer. De grabbelende Oysterhanden kwamen te laat en ’t Gooi besliste de wedstrijd in amper 5 minuten. De Oysters zette nog een paar keer flink aan en waren heel dicht bij de aansluiting maar ’t Gooi met als uitblinker, prop Andy Louter, gaven geen krimp en hielden de deur dicht.

Een penalty van Ralf Steenbakker bracht de eindstand van 20-13 op het scorebord.