Care Inn

Partij PRO: Openhouden van het Staalbergven moet niet ten koste van alles gaan


PRO wil het Staalbergven openhouden als dit niet ten koste gaat van andere voorzieningen. Het moet een voorziening zijn waar mensen met een laag inkomen gratis gebruik van kunnen maken.

Tijdens het Raadsplein van afgelopen donderdag vond een discussie plaats over het wel of niet openhouden van het Staalbergven. Aan het gesprek namen ook enkele inwoners deel, van wie sommigen meenden dat het Staalbergven aan de natuur teruggegeven moest worden en anderen juist voor behoud en vernieuwing waren. Ook de verschillende partijen hebben verschillende meningen.

PRO vindt dat het geld dat nodig is om het zwembad op te knappen een te grote druk legt op de begroting. Het Staalbergven zal € 230.000,- extra per jaar gaan kosten, bovenop wat het Staalbergven nu kost. Mogelijk is dat zelfs een te positieve schatting. Uitgaande van ruim dertigduizend bezoekers per jaar leggen we als gemeente per kaartje € 10,- toe, en dat jaar in jaar uit! De vraag is bovendien of die dertigduizend bezoekers wel komen. Natuurlijk zijn wij gevoelig voor het argument dat het Staalbergven bij Oisterwijk hoort. Maar wij willen ‘het Staal’ niet ten koste van alles behoeden voor sluiting.

PRO kan instemmen met het raadsvoorstel om het Staalbergven open te houden, maar dan willen we zéker weten dat het niet ten koste gaat van besparingen op andere posten die voor ons belangrijk zijn, met name op sociaal terrein. Wij blijven van mening dat de sterkste schouders de zwaarste lasten moeten dragen. De extra kosten moeten betaald worden door bijvoorbeeld het verhogen van de toeristenbelasting, het parkeergeld en de onroerendezaakbelasting (OZB) voor huizen boven een bepaald bedrag. Ook moeten inwoners met een inkomen tot 130% van het bestaansminimum gratis toegang krijgen tot het buitenbad. Alleen zó kan het Staalbergven aantrekkelijk blijven voor al onze inwoners.

Vragen? Reacties? fractie@pro-oisterwijk.nl

Hans Coenen
Namens fractie PRO Oisterwijk

 

Het bericht PRO: Openhouden van het Staalbergven moet niet ten koste van alles gaan verscheen eerst op PRO Oisterwijk.

Meer politiek- en gemeentenieuws

Bovenstaande bericht is door de politieke partij geplaatst op hun website. Oisterwijk Nieuws verspreid deze berichten automatisch, om u op de hoogte te houden van hun politieke standpunten. Alle partijen die hieraan meewerken worden getoond.

Meer politiek- en gemeentenieuws leest u in het thema Gemeente (klik!)