Care Inn

Partij PRO pleit voor alternatief voor Staalbergven


Afgelopen donderdag heeft de gemeenteraad tegen het voorstel gestemd om het Staalbergven nieuw leven in te blazen (revitalisering). Dit besluit betekent dat het Staalbergven definitief gesloten blijft. Voor PRO zaten er teveel risico’s aan het plan. Het lukte de wethouder niet om onze zorgen over de risico’s weg te nemen.

Hoewel een grote meerderheid tegenstemde, kreeg het college wel de opdracht op zoek te gaan naar betaalbare alternatieven. Deze alternatieven mogen ook op het huidige terrein van het Staalbergven worden gerealiseerd. De raad roept Natuurmonumenten, eigenaar van de grond, op om constructief mee te denken. PRO vindt dat een buitenzwembad een belangrijke sociale functie heeft, maar dat dit wel betaalbaar moet zijn.

Het ven van Staalbergven Oisterwijk

Het revitalisatieplan werd afgewezen omdat het simpelweg te duur was en er weinig zicht was op extra inkomsten. Een vernieuwd Staalbergven zou zowel voor bezoekers als voor de gemeente kostbaar blijven, met het risico op meer lasten voor de inwoners of het schrappen van andere gemeentelijke diensten. Het college gaf aan dat er ruimte in de begroting gevonden kan worden, maar ten koste van welke andere zaken? De gemeente krijgt steeds minder financiële middelen en juist steeds meer taken. Daarom vindt de raad het onverstandig om voor 40 jaar in het Staalbergven te investeren.

Uit onze archieven blijkt dat al sinds 2015 wordt nagedacht over de toekomst van het Staalbergven. Helaas is er na bijna tien jaar nog steeds geen goede oplossing gevonden. Dit betreuren wij zeer. Het huidige plan zou, gezien het beperkt aantal dagen dat het Staalbergven werkelijk open is, de gemeenschap ongeveer €100.000 per maand gaan kosten, terwijl de entreeprijs €8 per bezoeker zou worden. Dat vinden wij niet acceptabel.

Een buitenluchtzwembad is belangrijk voor de Oisterwijkse samenleving. Dit moet betaalbaar blijven voor mensen met een beperkt budget. PRO streeft daarom naar een kwalitatieve natuurlijke zwemvoorziening in Oisterwijk. Bij het bepalen van de locatie van dit nieuwe zwembad zullen wij rekening houden met de wensen en ideeën van onze inwoners; want voor hen doen we het uiteindelijk.

Vragen? Reacties? fractie@pro-oisterwijk.nl

Jean Coumans
Namens fractie PRO Oisterwijk

 

Het bericht PRO pleit voor alternatief voor Staalbergven verscheen eerst op PRO Oisterwijk.

Meer politiek- en gemeentenieuws

Bovenstaande bericht is door de politieke partij geplaatst op hun website. Oisterwijk Nieuws verspreid deze berichten automatisch, om u op de hoogte te houden van hun politieke standpunten. Alle partijen die hieraan meewerken worden getoond.

Meer politiek- en gemeentenieuws leest u in het thema Gemeente (klik!)