Care Inn

Trinitas Oisterwijk opent seizoen met overwinning tegen ZIGO

Na een succesvolle bekercampagne tegen ploegen die op een lager niveau acteren werd zondag de competitie afgetrapt. Tegenstander was ZIGO, een ploeg waartegen vorig seizoen twee keer kansloos werd verloren. Trinitas kon vrijwel compleet aan de aftrap verschijnen, alleen Teun Sebregts was nog niet helemaal wedstrijdfit en begon vanaf de bank. ZIGO daarentegen miste volgens trainer Enis Ulusan vier basisspelers.

Trinitas tegen Zigo (Bron: trinitas-oisterwijk.nl)

De wedstrijd begon aftastend en echte kansen werden niet waargenomen, de enige opwinding was een vermeende strafschop voor de Tilburgers die door scheidsrechter van Ool resoluut werd weggewoven. In de vijftiende minuut werd aan de andere kant van het veld na een overtreding op Philip Overeem, de bal wel op de stip gelegd. De man in vorm ging zelf achter de bal staan en schoot de bal onberispelijk tegen de touwen, 1-0.

Trinitas was daarna de iets beter uit de verf komende ploeg en probeerde de voorsprong uit te breiden, Jayden van Assouw was daarbij twee keer gevaarlijk maar miste de finishing touch in de afwerking. Na een dik half uur dacht vriend en vijand dat de bal weer op de stip ging voor Trinitas, Max van Dongen ging goed door en werd gevloerd. De scheidsrechter floot maar tot eenieders verbazing wees hij niet naar de stip, maar greep naar zijn borstzak om de Trinitas-aanvaller een gele prent te tonen voor een fopduik

Een paar minuten later maakte de scheidsrechter nogmaals een belangrijke beslissing, na een harde overtreding van Marco de Liefde greep hij naar zijn kontzak en toonde de Tilburgse middenvelder de rode kaart. Er kwam weinig protest van de withemden dus we gaan ervan uit dat het een terechte beslissing was. Met een numerieke meerderheid ging Trinitas vervolgens op jacht naar een grotere voorsprong, de ploeg van Bas Gösgens verzuimde echter een aantal opgelegde kansen te verzilveren en ging met een 1-0 ruststand naar de kleedkamer.

In de tweede helft ging Trinitas op zoek naar een grotere voorsprong om de wedstrijd in de tas te steken. Aan deze opdracht werd na een uur spelen voldaan toen Peter de Jong vanaf de rand van het strafschopgebied fraai raak schoot, 2-0.

Daar waar iedereen dacht dat de wedstrijd gespeeld was, werd geen rekening gehouden met de veerkracht van het tiental Tilburgers. In de zeventigste minuut werd Kelvin Rocha Tavares helemaal vrijgelaten en stond het uit het niets 2-1. Daarna was Trinitas het echt even kwijt en leek het of de Tilburgers een mannetje meer hadden. ZIGO nam alle risico’s en ging vol voor de gelijkmaker. Echte uitgespeelde kansen leverde dit niet op, maar de dappere withemden bleven tot aan het laatste fluitsignaal dreigend voor het doel van Ramon Doomen. Een beloning voor deze moed bleef gelukkig uit voor Trinitas zodat de drie punten in Oisterwijk bleven.

De ploeg van Bas Gösgens boekte zo een belangrijke zege in de openingswedstrijd van de sterke derde klasse D. Volgende week wacht in Drunen de lastige uitwedstrijd tegen RKDVC.