Care Inn

Verdachte opgepakt die meiden van fiets reed


Na onrust over lastigvallen (lees van de fiets rijden) van meisjes tussen Tilburg, Berkel-Enschot en Oisterwijk werd door de politie een onderzoek gestart. Een inwoner van Tilburg is afgelopen week aangehouden. Hij zit nog vast.

De afgelopen maanden is er veel onrust ontstaan over een man in een grijze auto die tussen Tilburg, Berkel-Enschot en Oisterwijk enkele meisjes zou hebben lastiggevallen. In één geval is een minderjarig meisje opzettelijk aangereden door de bestuurder en daarbij gewond geraakt.

Incidenten
Kort achter elkaar kwamen er de afgelopen maanden (vanaf mei dit jaar) bij onze redactie meldingen binnen van meisjes die door de bestuurder van de auto werden lastiggevallen. Door publicaties en reacties daarop konden  de – op het eerste oog van elkaar losstaande – zaken aan elkaar gekoppeld worden. De politie kreeg daardoor een beter beeld van de werkelijke ernst van dit gebeuren.  Ook werd na onze publicatie van nog niet gemelde incidenten alsnog aangifte gedaan.

De zaak werd door de politie opgepakt, er werd een onderzoek gestart en er kwam een verdachte in beeld. Op 4 september is deze verdachte, een 36-jarige Tilburger aangehouden. Enkele dagen later is hij voor de rechter-commissaris geleid. Die heeft beslist dat de verdachte zeker nog 14-dagen vast moet blijven zitten.

 

Getuigen en gedupeerden kunnen zich alsnog melden via 0900-8844.