Care Inn

Waar was u op 27 en 28 september 2024?


Word wie je ten diepste bent!

“Waar was u … op 27 en 28 september 2024?”

Een rare vraag : een verleden tijd voor een gebeurtenis in de toekomst. Het wijst op het belang van het evenement en de mogelijke spijt die u zou kunnen hebben als u er onverhoopt toch niet bij kon zijn.

Want: op vrijdag 27 en zaterdag 28 september 2024 gaat het groots evenement DOODGEWOON door in hartje Tilburg. Een samenwerkingsverband met de actieve netwerkgroep Sterven en Rouw Midden-Brabant (meer dan 15 organisaties o.g.v. van zorg, advisering en begeleiding rondom sterven, uitvaart en rouw ) waaraan de Metgezel in Zingeving uit Oisterwijk ook zijn medewerking aan verleend. Noteer beide data alvast in uw agenda.

Rouwdeskundige Prof. Dr. Manu Keirse

Metgezel in Zingeving organiseert: Vrijdagavond 27 september 2024 om 19.00 uur in het ‘voorprogramma’ de prachtige film ‘Amour’ te zien bij Cinecitta ( Willem II- straat Tilburg : 500 m van het station ofwel overdekte fietsenkelder van het Pieter Vreedeplein. De ingang van de stalling is in de IJzerstraat. Drie minuten lopen naar Cinecitta.)

Naast de film wordt het centrale thema DE DOOD in dialooggesprek ook spiritueel benadert met waardevolle deskundige sprekers , muziek en poëzie.

Zaterdag 28 september vanaf 12.00 uur een afwisselend programma in Factorium ( Koningsplein 11A, Tilburg ) van muziek, theater, inspirerende lezingen en workshops waarbij jong én oud worden uitgenodigd om ‘gewoon’ na te denken en te praten over de dood.

Om 14.00 uur is Prof. Manu Keirse te gast voor een bijzondere lezing over rouw. (Toegang gratis)

De dag wordt om 17.00 uur afgesloten met de première van het Tilburgs Requiem in Concertzaal.

Componist Ron Antens
m.m.v. Brabant Sinfonia, Ingrid van den Nieuwenhuizen en Frederike Luijten.
Aanvang: 17.00 uur (tot 18.30 uur), Concertzaal Schouwburg Tilburg
(Entree 4,- euro)

Meer informatie
https://stervenenrouw.nl/festivaldoodgewoon/
Daar kun je je ook aanmelden voor het definitieve programma.
Informatie bij de vooropening op vrijdag 27 september en de film AMOUR, klik naar : www.metgezelinzingeving.com

Aanmelden kan hier (klik)