Care Inn

Wandel mee rond het Galgeven tussen Moergestel en Heukelom


De ‘Eerste Dinsdag van de maand wandeling’ gaat op 1 oktober rond het Galgeven tussen Moergestel en Heukelom.

Een prachtig ven gelegen in een heel rustige omgeving dat elke seizoen meegroeit en kleurt met het jaargetij. Daarom nu bij het begin van de herfst gaat de maandelijkse wandeling geheel rondom dit ven.

Het mooie Galgeven (Foto: Leny van Schijndel)

Opvallend is dat ondanks de hete dagen die we in augustus hadden, het waterpeil in het Galgeven ongewoon hoog staat. Dit is het gevolg van de zeer zware regenval in het begin van 2024. Toen stond het water zo hoog als niemand van de huidige generatie ooit heeft meegemaakt. Maar voor de ‘rondwandeling’ om het Galgeven begint, wandelt u eerst vanaf het startpunt op de hoek Oisterwijkseweg/Heukelomseweg naar de brug over de Reusel aan de Waterhoefstraat om dan langs de Reusel naar het prachtige Rietven te wandelen. Hierna de Moergestelseweg over en dan via De Braakloop bij de toegang naar het Galgeven.

Voor deze herfstwandeling verzamelt u op de parkeerplaats van Els en Piet aan de Oisterwijkseweg nr. 68 in Moergestel en vertrekt u daar om half 10 precies. Hier is voldoende parkeerruimte voor auto en fiets. Iedereen kan aan deze wandeling deelnemen, vooraf reserveren is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. Wil je meer info over deze rustige herfstwandeling ontvangen of de routeschets, stuur een mail aan: pgelden@gmail.com.