Care Inn

Woningbouw Beekdalpark en Rode Brugstraat rond voormalig zwembad Leye en kartonfabriek kunnen doorgaan


Op de bestemmingsplanwijzigingen van zowel Beekdalpark (voormalig zwembad De Leye) en Baerdijk-Rode Brugstraat (voormalige kartonnagefabriek) zijn blijkbaar geen bezwaren gekomen. Gemeente Oisterwijk laat weten dat deze onherroepelijk zijn geworden.

Locatie De Leye, met linksonder de  Kartonfabriek.

Dat betekent dat de aanvragen voor de omgevingsvergunningen in gang kunnen worden gezet. In totaal worden hier 116 nieuwe woningen gebouwd. De locatie van het voormalige zwembad en sportcentrum De Leye in het centrum van Oisterwijk wordt ontwikkeld tot woningbouwlocatie.

Beekdalpark
Beekdalpark Oisterwijk wordt een voorbeeld van het “nieuwe wonen” in Oisterwijk, in lijn met de uitgangspunten van de vastgestelde woonzorgvisie. Wethouder Anne Cristien Spekle is blij dat de volgende stap kan worden gezet: “De (maximaal) 87 woningen waar dit bestemmingsplan ruimte voor biedt, zijn hard nodig. Het gaat om woningen in de segmenten sociale huur en koop (43%) en 34% is betaalbaar. Met deze mix bedienen we alle doelgroepen.“ De voorbereiding voor de verkoop van het perceel en de omgevingsvergunning wordt nu opgestart. De gemeente verwacht dat in 2025 gesloopt en vervolgens gebouwd kan worden.

Baerdijk-Rode Brugstraat
Op de locatie van de voormalige Kartonnagefabriek komen 29 woningen. Ook in dit plan is een gevarieerd aanbod van woningen opgenomen. Van studio’s in het sociale huursegment tot duurdere huurappartementen. Wethouder Eric Logister: “Dit project kent een lange geschiedenis. Dit is een mijlpaal voor Oisterwijk en een enorme kwaliteitsimpuls voor het gebied.” Na het vergunningentraject is de verwachting dat in de loop van 2025 gestart wordt met de werkzaamheden.