Care Inn

Zo vind je het ideale bedrijfspand *


Het kiezen van de juiste locatie voor je bedrijfspand is een van de belangrijkste beslissingen die je maakt.

Het gaat verder dan alleen een mooi pand; je wilt dat je klanten en medewerkers gemakkelijk bij je kunnen komen. Een plek die lastig te bereiken is of slecht aansluit op het openbaar vervoer, kan je bezoekersaantallen flink drukken. Kijk ook eens rond wat er in de buurt zit—bedrijven, winkels, restaurants—en of er genoeg parkeerplekken zijn voor je team en klanten.

Check de RBMT-opties

Wist je dat er Regionale Bedrijven Mobiliteitsteams (RBMT) zijn die je kunnen helpen met mobiliteit en bereikbaarheid? Deze teams ondersteunen bedrijven met advies op maat en kunnen echt waardevol zijn als je worstelt met de vraag hoe je de bereikbaarheid van je pand optimaliseert. Zeker de moeite waard om even te checken wat zij voor je kunnen betekenen.

Kosten en budget goed uitpluizen

Voordat je überhaupt gaat kijken, is het slim om eerst een helder beeld te krijgen van je budget. En denk daarbij niet alleen aan de huur—servicekosten, onderhoud, verzekeringen en belastingen kunnen flink oplopen. Het is belangrijk om ook een buffer in te bouwen voor onverwachte uitgaven. En laat je zeker informeren over eventuele subsidies; veel gemeenten en provincies hebben potjes beschikbaar voor bedrijven die investeren in duurzame panden of werkgelegenheid stimuleren. Dat kan je kosten aanzienlijk drukken.

Is dit de beste plek voor je bedrijf? (Bron: Pexels.com)

Vergunningen en bestemmingsplan zijn belangrijk

Niets is vervelender dan ontdekken dat je nieuwe pand helemaal niet geschikt is voor jouw plannen. Check daarom of het pand voldoet aan alle vergunningen en of het past binnen het bestemmingsplan. Sommige panden zijn bijvoorbeeld alleen geschikt voor specifieke functies zoals kantoor of retail. Laat je goed informeren over de regels om verrassingen te voorkomen, want overtredingen kunnen resulteren in boetes of gedoe met de gemeente.

Makelaar als sparringpartner

Het vinden van een goed bedrijfspand kan flink wat tijd en energie kosten. Een makelaar met ervaring in commercieel vastgoed kan je hier echt veel werk uit handen nemen. Ze weten precies welke panden voldoen aan jouw wensen en kunnen je vaak ook helpen met het inschatten van de mobiliteit en bereikbaarheid van de locaties. Een goede makelaar heeft een neus voor wat er speelt op de markt en kan ervoor zorgen dat jij snel op de juiste plek zit.

* Uitleg over dit bericht, de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u hier