Care Inn

4 tips om je kantoor netjes en schoon te houden*


Een schoon en opgeruimd kantoor is prettig voor jezelf, je collega’s en eventuele klanten die langskomen.

Een rommelig kantoor kan namelijk zorgen voor stress en afleiding. Een netjes en schoon kantoor zorgt juist voor een productieve werkomgeving. In dit artikel geven we je 4 handige tips om je kantoor netjes en schoon te houden.

Ruim regelmatig op

Een van de belangrijkste manieren om je kantoor netjes te houden, is door regelmatig op te ruimen. Zorg ervoor dat je je bureau leeg en opgeruimd houdt. Berg ook je papieren en andere spullen op de juiste plek op. Maak er een gewoonte van om aan het einde van de dag even snel op te ruimen. Dan kan je de volgende dag weer fris beginnen. Daarnaast is het handig om eens in de zoveel tijd een grote opruimbeurt te houden. Gooi dan oude documenten weg en doneer of verkoop de spullen die je niet meer nodig hebt. Op die manier houd je je kantoor overzichtelijk en geordend.

Een opgeruimd kantoor, wel zo prettig! (Bron: Pexels.com)

Maak gebruik van opbergmogelijkheden

Het is belangrijk dat je voldoende opbergmogelijkheden hebt. Zorg ervoor dat je genoeg lades, kasten en planken hebt om je spullen in op te bergen. Maak gebruik van mappen, bakjes en organizers om je papieren en andere kleine spullen geordend te houden. Op die manier voorkom je dat er overal losse spullen rondslingeren. Zo zorg je er ook voor dat je snel kunt vinden wat je zoekt. Daarnaast is het handig om regelmatig je opbergmogelijkheden te organiseren. Ook kun je ze dan eventueel aanpassen. Denk aan meer mappen of planken bijvoorbeeld. Zo blijft je kantoor altijd netjes en georganiseerd.

Maak schoon tijdens het werk

Een schoon kantoor begint bij een goede hygiëne. Zorg er daarom voor dat je regelmatig schoonmaakt tijdens het werk. Denk hierbij aan het afnemen van je bureau, het legen van prullenbakken en het stofzuigen van de vloer. Maak ook regelmatig je toetsenbord, muis en telefoon schoon. Deze zitten namelijk vaak vol met bacteriën. Maak dus af en toe tijdens werk een klein beetje schoon. Zo voorkom je dat vuil en stof zich ophopen en zorg je ervoor dat je kantoor altijd fris en schoon blijft.

Schakel een professioneel schoonmaakbedrijf in

Merk je dat het lastig is om je kantoor netjes en schoon te houden? Dan kun je overwegen om een professioneel schoonmaakbedrijf in te schakelen. Een schoonmaakbedrijf kan op regelmatige basis langskomen om je kantoor grondig schoon te maken. Dan kun jij je gewoon focussen op je werk. Daarnaast beschikken schoonmaakbedrijven over de juiste kennis, ervaring en materialen om je kantoor op professionele wijze schoon te maken. Een voorbeeld van een goed en professioneel schoonmaakbedrijf is Sappe.nl. Neem dus zeker eens een kijkje op hun website of neem contact met hen op.

* Uitleg over dit bericht, de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u hier