Care Inn

Alzheimer Café Oisterwijk 15 jaar!


Het Alzheimer Café Oisterwijk-Moergestel-Haaren bestaat deze maand 15 jaar.Een goede reden om een feestje te vieren!

Een mooie opkomst bij de viering van 15 jaar Alzheimercafé.

Op 15 oktober werd feestelijk stilgestaan bij dit jubileum. Ria Wijnen, voorzitter van het afdelingsbestuur Midden-Brabant van Alzheimer Nederland, Dion Dankers, wethouder gemeente Oisterwijk en Alzheimer-vrijwilligster Gemma Melis spraken hun dank uit én wensten alle gasten en vrijwilligers een lange voortzetting van het Alzheimer Café toe. Uiteraard werd er een drankje en hapje geserveerd en de tongen en spieren gingen los tijdens een gezellige muziekbingo. Dankzij de gulle sponsoring vanuit Oisterwijk kon iedereen een leuke attentie mee naar huis nemen. Chapeau voor alle sponsors! Hopelijk kan het Alzheimer Café nog lang als informatiepunt blijven doorgaan met de uitwisseling van informatie over de ziekte dementie.

De volgende Alzheimer Café bijeenkomst staat gepland op dinsdag 19 november. Het thema is die avond: Vrijheid en veiligheid bij dementie. Gastspreker: Nina Hagoort, ergotherapeute. Zij zal met ons in gesprek gaan over hoe je de balans kunt vinden tussen vrijheid en veiligheid, vooral bij het thuis blijven wonen. Er komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals:
• Veilige activiteiten in huis: Hoe kun je dagelijkse bezigheden, zoals koken, veilig blijven doen?
• Valpreventie: Wat zijn de beste manieren om vallen te voorkomen?
• Medicatiebeheer: Hoe zorg je ervoor dat medicijnen op een veilige manier worden ingenomen?
• Mobiliteit: Wanneer is het nog veilig om zelf te fietsen of deel te nemen aan het verkeer?
Het draait allemaal om de vraag: hoe behoud je zo lang mogelijk je vrijheid zonder dat de veiligheid in het geding komt? Na de pauze is volop gelegenheid om met elkaar over dit thema te praten.

Kom luisteren en meepraten bij het Alzheimercafé

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, jong en oud, voor familieleden, vrienden, hulp en dienstverleners en andere belangstellenden.
Informatie: Jeanne Verberk (coördinator) Tel: 013-5284571.
E-mail j.verberk@alzheimervrijwilligers.nl
Locatie: Ontmoetingscentrum De Coppele, Prunusstraat 69, 5061 AS Oisterwijk.
Toegang is gratis, inloop v.a. 19.30 uur, afsluiting 22.00 uur.