Care Inn

Buren in De Verdieping Moergestel maken beelden en foto’s


De Tilburgse buurmannen Hans Swinkels (beeldhouwer) en Gerard van Dijk (Fotograaf) exposeren deze twee weekenden samen in Galerie De Verdieping.

16 tot 24 november op zaterdagen en zondagen van 11:00 tot 17:00 uur te zien in Moergestel, Galerie De Verdieping aan het Sint Jansplein 5.

Hans Swinkels (1951)

Foto’s en kunst te zien in De Verdieping Moergestel

In 1994 begon Hans met beeldhouwen. Hij werkt alleen in hardsteen m.n. in marmer en arduin. Het je één voelen worden met de steen geeft hem een gevoel van vrijheid. Tijdens het ritmisch hakken raakt hij los van alles, de steen wijst hem de weg naar zijn uiteindelijke vorm. Na al die jaren hebben zijn beelden een kenmerkende eigen structuur, een combinatie van gehakt, ruw en gepolijst. 98 % wordt met de hand gedaan, vooral met de kraspen die voor de fijne oppervlaktestructuur zorgt. Veel van zijn werk bestaat uit abstracte vormen. Vooral de pure steen moet bij hem spreken. Hans heeft een intense verhouding met zijn stenen. Hij geeft regelmatig exposities om zo kritisch naar zijn werk te blijven kijken, er anderen hopelijk van te laten genieten en zich steeds verder te ontwikkelen.

Gerard van Dijk (1959)

Gerard leerde op de Middelbare School foto’s ontwikkelen en afdrukken in de donkere kamer. Sindsdien loopt fotografie als een rode draad door zijn leven en is het zijn passie. Als autodidact fotograaf heeft hij een brede interesse: van portret- en reisfotografie tot bewerkte (smartphone) fotografie. Door veel met fotografie bezig te zijn en exposities en musea te bezoeken heeft hij een eigen stijl weten te ontwikkelen. Hierbij neemt de bewerkte fotografie waarbij hij zijn eigen beelden creëert een belangrijke plaats in. Ook hij exposeert regelmatig en neemt met succes deel aan wedstrijden om zo zijn werk te tonen en beoordeeld te krijgen.