Care Inn

De Böllekes Oisterwijk 50 jaar!


Dweilorkest De Böllekes uit Oisterwijk vierden afgelopen zaterdag hun vijftigste verjaardag. Het werd uiteraard een groot feest!

De Böllekes bestaan 50 jaar! (Foto: Annita Schepens)

Het middagprogramma begon met koffie en gebak voor de leden en hun partners, Toon kreeg als 1e de Jubileumbadge en onder de altijd leutige begeleiding van Frans, Karin en Huub gingen het gezelschap met de huifkar richting het dorp. Op de kiosk een proostmoment waarna de Bollen en Bollinnen gescheiden werden voor het oefenen van een jubileumshow. Onder deskundige leiding van Huub werd de mannen in een half uurtje het ‘show marcheren’ bijgebracht en de dames werden door Karin vakkundig de beginselen van het ‘majorette vak’ aangeleerd. Daarna werd onder grote hilariteit bij de leden en toevallige omstanders een heuse taptoe opgevoerd (zie video).

Na een heerlijke BBQ werd de prijs bekend gemaakt van de grote Böllekes Quiz en begon de feestavond waar tal van oud leden kwamen en het feest goed gevierd werd. De dames verrasten hun mannen nog met een mooi gegraveerd jubileumglas en -lied.

Bekijk hieronder de video en hier (klik) de fotoserie van Annita.