Care Inn

De populaire trend van stage lopen in het buitenland: Waarom is Valencia een topbestemming?*


Een schoon en opgeruimd kantoor is prettig voor jezelf, je collega’s en eventuele klanten die langskomen.

De laatste jaren kiezen steeds meer studenten ervoor om hun stage in het buitenland te doen, en Valencia is daarbij een van de meest populaire bestemmingen. Dankzij platforms zoals Valencia Stage, die zich specialiseren in het bemiddelen van stages in deze bruisende Spaanse stad, wordt het vinden van de perfecte stageplek steeds eenvoudiger. ValenciaStage.nl helpt niet alleen met het zoeken naar de juiste stage, maar biedt ook waardevolle ondersteuning en tips om je buitenlandse ervaring zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Waarom kiezen voor een stage in het buitenland?

Een buitenlandse stage biedt studenten de kans om op professioneel én persoonlijk vlak te groeien. Werken in een nieuwe omgeving vergt flexibiliteit, aanpassingsvermogen en interculturele vaardigheden, allemaal eigenschappen die zeer gewaardeerd worden op de internationale arbeidsmarkt. Door een stage in het buitenland te doen, onderscheid je jezelf van andere sollicitanten en laat je zien dat je de uitdaging durft aan te gaan om uit je comfortzone te stappen.

Daarnaast is er het persoonlijke aspect: studenten die naar het buitenland gaan voor hun stage ontwikkelen vaak sociale vaardigheden, leren een andere taal of verbeteren hun huidige taalkennis, en maken vrienden en connecties die ze anders misschien nooit hadden ontmoet.

Waarom Valencia?

Valencia staat niet alleen bekend om haar heerlijke klimaat en rijke cultuur, maar ook om de uitstekende kansen voor internationale stagiairs. Bedrijven in deze stad, van start-ups tot grotere multinationals, staan open voor jonge talenten en bieden uitdagende stageplekken in verschillende sectoren.

Valencia is daarnaast een betaalbare keuze in vergelijking met andere grote Europese steden. Of je nu op zoek bent naar een plek om te wonen, eten of ontspannen, de prijzen in Valencia zijn vaak lager dan in bijvoorbeeld Barcelona of Madrid. Dit maakt het voor studenten makkelijker om hun stageperiode in het buitenland financieel haalbaar te maken.

De mooie stad Valencia (Bron: Pexels.com)

Ook de levensstijl in Valencia trekt veel studenten aan. Het is een stad waar je het beste van twee werelden kunt ervaren: overdag werk je in een professionele en dynamische omgeving, en in je vrije tijd geniet je van de stranden, de zonnige terrassen, en de bruisende Spaanse cultuur. Door de ontspannen sfeer van de stad en het milde klimaat, voelt Valencia snel als een tweede thuis voor veel buitenlandse stagiairs.

Ten slotte valt op dat er veel Nederlandse bedrijven, expats, stagiairs en toeristen zijn in Valencia. Of dit leuk is of niet zijn de meningen over verdeeld, maar hierdoor kan Valencia wel sneller voelen als thuis. Het is altijd fijn om terug te kunnen vallen op Nederlanders en een Nederlands gesprek te hebben wanneer je dat wilt. Er zijn een aantal bekende WhatsApp groepsapps met allemaal Nederlanders in Valencia, hierdoor hoef je je eigenlijk nooit eenzaam te voelen. Je kunt altijd Nederlands gezelschap opzoeken!

Accommodatie en voorbereiding

Voor studenten die naar Valencia komen, is het belangrijk om de accommodatie goed te regelen. Doe dit op tijd en zorg ervoor dat je enkel gebruikmaakt van betrouwbare websites. Het is bijvoorbeeld bekend dat Idealista betrouwbaar is, echter is dit een soort van Nederlandse funda, waar ook oplichters actief kunnen zijn. Wil je per se gebruik maken van Idealista? Zorg dan dat je eerst de accommodatie bezichtigt. Sommige (maar zeker niet alle!) studenten kiezen ervoor om de eerste dagen in een hotel in Valencia te verblijven terwijl ze op zoek gaan naar een langere verblijfsplek. Echter zijn er ook andere opties. ValenciaStage.nl biedt ook advies en ondersteuning bij het vinden van een geschikte woning in de stad, zodat je je kunt focussen op je stage zonder je zorgen te maken over praktische zaken.

Een goede voorbereiding is essentieel om het maximale uit je stage te halen. Zo stap je gerust het vliegtuig in en voel je je een stuk fijner. Onthoud dat een buitenlandse stage spannend kan zijn, je gaat uit je comfortzone en ervaart allemaal nieuwe dingen. Heimwee komt weleens voor, echter blijkt uit ervaring dat je na 2 weken op locatie hier veel minder last van hebt. Geef het tijd om aan je nieuwe omgeving te wennen en geniet!

* Uitleg over dit bericht, de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u hier