Care Inn

Fietslessen van start in Oisterwijk


Contour de Twern gaat starten met het geven van fietslessen. Iedereen die wil leren fietsen kan meedoen. Of je nu jong, oud, Nederlands of anderstalig bent, je bent welkom om te leren fietsen en iedereen mag meedoen!

Voor wie zijn deze fietslessen?

Fiets een rondje door de omgeving van Oisterwijk (Foto: Leny van Schijndel)

Bewoners die nog niet zo lang in Nederlands wonen kijken hun ogen uit naar al die Nederlanders die zo veel fietsen. Fietsen is in Nederland heel belangrijk. Als je kunt fietsen ben je veel mobieler, kun je vaker op pad gaan en makkelijker integreren in de Nederlandse samenleving. Ook bewoners die lange tijd niet gefietst hebben en het weer opnieuw willen leren kunnen deze fietslessen volgen. Vrijwilligers staan klaar om jou te helpen.

Wanneer?
De fietslessen zijn iedere dinsdagochtend tussen 10:00 en 12:00 uur. De eerste les is op 29 oktober. De les bestaat uit theorie en praktijk. Je leert niet alleen fietsen, je krijgt ook theorieles zoals de betekenis van verkeersborden, verkeersregels en houding in het verkeer. In de pauze drinken we samen gezellig koffie en leren we elkaar kennen. De lessen vinden plaats in wijkcentrum de Pannenschuur, Lavendel 9 in Oisterwijk.

Aanmelden
De cursus kost 30 euro per persoon. Dit is inclusief lesmateriaal, koffie of thee. Heb je een laag inkomen en is dit bedrag voor jou een drempel om mee te doen? Dan kun je een bijdrage aanvragen via het declaratiefonds van de gemeente Oisterwijk. Wil je meedoen of ken je iemand die wil leren fietsen? Meld je dan snel aan via email: info.oisterwijk@contourdetwern.nl of via tel: 013 528 4080
Bel of email ons als je meer vragen hebt!