Care Inn

HOCO en HvB Ontmoeten Zuid-Afrikaanse Hockey Talenten!


Wat een fantastische week voor MHC HOCO! Afgelopen week hebben we met veel enthousiasme een groep Zuid-Afrikaanse hockeytalenten van diverse highschools ontvangen. Na een periode van sparen en het zoeken naar sponsors kwamen deze jonge sporters naar Nederland voor een onvergetelijke hockeyervaring. Ze trainden op verschillende clubs in de regio en speelden spannende wedstrijden in Hilvarenbeek, Berkel Enschot en Oisterwijk, met een uitstapje naar Tilburg, Amsterdam en zelfs de Efteling!

De sporters samen op de foto (Bron: mhchoco.nl)

Dinsdag 24 september stonden onze Heeren van Brabant O16-3 en O18-3 tegenover de Zuid Afrikaanse teams. Beide wedstrijden waren zeer vermakelijk en werden afgesloten met het uitruilen van shirts en een gezellig drankje bij MHC Berkel Enschot.

Op vrijdag 27 september was het de beurt aan meer dan 30 meiden en hun begeleiders, die bij MHC HOCO aankwamen voor twee wedstrijden tegen MO14-2 en MO18-4. De teams werden feestelijk onthaald met volksliederen en line-ups. Het Zuid-Afrikaanse volkslied, met zijn vier talen, zorgde voor een extra feestelijke sfeer, ook al duurde het iets langer dan ons eigen Nederlandse volkslied!

De regen maakte het spel voor zowel onze speelsters als de Zuid-Afrikaanse gasten soms uitdagend, maar het plezier was er niet minder om. Na de wedstrijden wisselden ze vaantjes en shirts uit, genoten ze samen van pizza, luisterden ze naar elkaars muziek, dansten ze en maakten ze plezier. Zelfs na een lange dag konden ze niet genoeg krijgen van deze bijzondere ervaring; de bus vertrok pas na 22.00 uur richting Amsterdam!

En dat is nog niet alles! Op 12 oktober a.s. vieren we ook ons olympisch hockeysucces. Freeke Moes wordt dan gehuldigd door de wethouder voor haar geweldige prestaties. Als club zijn we enorm trots op Freeke, die als ambassadeur voor de sport, onze club en de gemeente fungeert. Op zaterdag 12 oktober zijn er diverse activiteiten en festiviteiten gepland, met de huldiging rond 10.45 uur. Iedereen is van harte welkom, ook als je geen lid bent, om Freeke te komen toejuichen. Voor de jongste jeugd zijn er ook leuke activiteiten. Houd onze kanalen in de gaten voor meer informatie!

Kom langs en vier deze geweldige momenten samen met ons!