Care Inn

Landgoed Rozephoeve geeft erfpacht uit aan biologisch groenteteeltbedrijf Heerlijke Oogst


Landgoed Rozephoeve heeft met trots aangekondigd dat een hoeve met grond in erfpacht is uitgegeven aan Heerlijke Oogst.

Joost van den Oetelaar en Mandy van den Boer runnen een volledig biologisch groenteteeltbedrijf, en het landgoed hecht veel waarde aan de vestiging van een dergelijk duurzaam bedrijf op hun terrein. Arend Dijkstra, als rentmeester vanuit adviesbureau LBP|SIGHT betrokken bij het beheer van Landgoed Rozephoeve, benadrukt het belang van deze samenwerking: “We zijn verheugd om het bedrijf van Joost en Mandy te verwelkomen. Hun inzet voor biologische teelt en duurzaamheid sluit uitstekend aan bij de waarden van het landgoed.”

Joost van den Oetelaar en Mandy van den Boer

Het landgoed Rozephoeve heeft Heerlijke Oogst zorgvuldig geselecteerd als pachter vanwege zijn toewijding aan biologische teelt en duurzaamheid. In het kader van de Groenblauwe Gebiedsgerichte Aanpak (GGA) Kampina Rozephoeve werkt het landgoed samen met diverse andere partijen aan een duurzame langetermijnvisie met betrekking tot water, bodem en landbouw. Ook bij biologisch telen hoort een langetermijnstrategie. Joost van den Oetelaar en Mandy van den Boer: “Het is enorm fijn dat we ons bedrijf kunnen vestigen op landgoed Rozephoeve, omdat het landgoed dezelfde strategie volgt. We kijken positief naar de toekomst van de landbouw en hebben zin om ons bedrijf te ontwikkelen en er een succes van te maken.”

100e lening Nationaal Groenfonds
Ook zijn Joost en Mandy de gelukkige ontvangers van de 100e lening van het Nationaal Groenfonds. Dit bijzondere moment werd afgelopen vrijdag 11 oktober gevierd met een werkbezoek van Directeur Generaal Marten van den Berg van het ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur (LVVN) aan de boerderij. Het Nationaal Groenfonds financiert projecten – zoals het volledig biologisch groenteteeltbedrijf Heerlijke Oogst – die de kwaliteit van onze groene leefomgeving verbeteren.

Over Heerlijke Oogst
Heerlijke Oogst is een biologisch vollegrondsgroentebedrijf gevestigd in Oirschot. Eigenaars Joost van den Oetelaar en Mandy van den Boer telen, verwerken en verpakken hun gewassen volledig in eigen beheer. Heerlijke Oogst produceert onder andere prei, bleekselderij, venkel, Little Gem en diverse slasoorten. Ze leveren hun producten rechtstreeks aan onder meer supermarkten en biologische boerderijwinkels. Daarnaast exporteren ze hun producten door heel Europa en verwachten ze volgend jaar hun eigen boerderijwinkel te kunnen openen.