Care Inn

Maand van de Geschiedenis: Expositie 80 jaar vrijheid en vrijheidsmonologen


In oktober, de Maand van de Geschiedenis, organiseert Bibliotheek Oisterwijk twee activiteiten; 16 oktober was de start.

Op 16 oktober is expositie over 80 jaar vrijheid gestart in de Bibliotheek Oisterwijk. De expositie bestaat uit een verzameling materialen, boeken foto’s  etc. uit WOII, beschikbaar gesteld door Heemkundekring ‘De kleine Meijerij’. Karin van de Heuvel heeft speciaal voor deze gelegenheid een mooi gedicht over 80 jaar vrijheid geschreven, wat aan de expo is toegevoegd. De expositie is nog t/m 6 november te bezichtigen.

De eerste brief; de opening van de Vrijheidsmonologen.

Gedurende dezelfde periode kun je in de Bibliotheek ook meedoen aan de vrijheidsmonologen. Je schrijft een brief over (on)vrijheid en adresseert die aan jezelf of aan een ander. Vertel in de brief wat (on)vrijheid voor jou betekent. De brief stop je in een envelop, die laat je open en stop je in de blauwe brievenbus. Met alle verzamelde brieven uit Brabant wordt op het Bevrijdingsfestival 2025 een groot kunstwerk in Den Bosch onthult. Daarna worden de brieven verzonden aan de geadresseerden. Zo houden we de verhalen over vrijheid levend.

De eerste verhalen zijn al gepost! Kom jij ook jouw verhaal delen? 16 oktober t/m 6 november in Bibliotheek Oisterwijk.

De Maand van de Geschiedenis

In de gemeente Oisterwijk werken een aantal organisaties en vrijwilligers de gehele maand oktober mee aan de Maand van de Geschiedenis. Op Oisterwijknieuws.nl/geschiedenis treft u een overzicht van alle activiteiten en een keur aan historische informatie en video’s.