Care Inn

Multicultural Day en meer nieuws van de Oisterwijkse rugby Oysters (+ Film)

Na afloop van de kraker Oisterwijk Oysters – Rotterdamse Rugby Club op zaterdag 19 oktober wordt er een mooi feestje opgetuigd.

Multicultural Day
Voor zowel de bezoekers als de thuisclub een mooi moment van integratie. After the match Oisterwijk Oysters – Rotterdam Rugby Club, a great party will be organized. Multicultural Day. A great moment of integration for both the visitors and the home club.

Colts spelen met hart
Verslag van Logan Maxwell: We begonnen de wedstrijd heel goed en scoorden 2 snelle try’s. Maar we haalden onze voet van het gaspedaal en lieten Groningen weer in de wedstrijd komen en lieten ze met de bal rennen terwijl we probeerden ze fysiek te evenaren. Zij waren het zwaardere team en maakten daar goed gebruik van, en namen ook de voorsprong. De laatste 25 minuten gingen we als één team verder. We hadden één doel en dat was het behalen van het bonuspunt. Toen Super Sub Jens te hulp kwam in de laatste actie van de wedstrijd, behaalden we die score en haalden we alle 5 de punten! We gaan door naar ons volgende doel: het winnen van de bonuspunten tegen Diok. Als onze vrienden uit Den Haag erin slagen te winnen van het sterke Utrecht, zouden we Oysters als 1e in de Plate kunnen zien eindigen. Met kans op promotie naar de CUP competitie. De tijd zal het leren. Eindstand 48-24.

Junioren onderuit tegen Maastricht
Door Xander Verhoeven: We speelden tegen Maastricht. De wedstrijd verliep heel wisselend we begonnen met een snelle try tegen, maar kwamen goed terug met een try. Toen liep het veel op en neer en maakten zij meer tries. An het einde van de wedstrijd kwamen we goed terug alleen net te laat. De line outs gingen goed want het werd gedaan zoals we geoefend hadden.” Yannick van rel die door de lijn heen brak, dat was het beste moment van de wedstrijd. Meer op de lagere tackles en support in de rucks is wat we moeten oefenen. Eindstand 19-27

Zege voor de Cubs (Bron: Oysters.nl)

Eerste zege Cubs, dik verdiend
Door Joppe Pijnenburg: We speelden tegen Roosendaal en het was een leuke pot. De eindstand was 54-12 voor ons. De wedstrijd ging op het begin wel heel goed maar daarna ging het wel wat minder omdat we allemaal moe waren. Maar wel wat tackelde gemaakt en goeie pasen. Bij sommige dingen ging het wat minder zoals bij de tackels want een iemand liep steeds door iedereen heen. Voor mezelf vond ik het wel leuk dat ik er 3 keer door heen renden en voor het team was de try dat we veel samen speelden wel leuk. Ik vond het een hele leuke wedstrijd en iedereen heeft zen best gedaan en gewonnen.

Wat gebeurde er zondag
Oysters III mocht aanleggen tegen het Limburgse Cluster Wallaby’s Venlo/Bokkerjders Roermond. Trainer Kees Kleiren had er het volgende over te zeggen: We begonnen vol goede moed. Zij hadden slechts 2 man op de bank waar ze snel doorheen brandde en waren na 20 min al met 14 man aan het spelen. De eerste try was voor ons en de overwinning voelde nader. We hadden echter geen antwoord op hun simpele gameplan. Gewoon enkele hele grote sterke fitte mannen die er rechtdoor doorheen beukten. We hadden steeds 3-4 man nodig om dat te stoppen en daar bovenop koste ons dat veel energie en mensen. Velen van ons werd op deze manier kapot gelopen en we kwamen niet in ons spel. We hadden de meeste van onze bankspelers al in moeten zetten vóór de rust vanwege auwtjes en blessures. We waren aan het overleven ipv ons eigen spel te spelen. In de set pieces daarentegen waren we heer en meester, maar dat platform konden we onvoldoende benutten om uit scoren aan de buitenkant. Daar lag de ruimte en onze kansen, maar de bal kwam daar zelden helaas.Veel om van te leren, met name meer samen trainen, zuiniger op de bal en kracht/fitness. Man van de wedstrijd Ray Kivits. Volle 80 minuten goed gespeeld op hooker. Nergens over gezeurd, geen pijntjes….niks

Dames

De Dames speelden een erg lastige uitwedstrijd bij Roterdam/Hook XV Ladies. Supporter Gerdien van Hal gaf ons een verslag: De dames van de Brabant Ladies hebben wederom gevochten met al hun macht….helaas bleef een overwinning uit….maar complimenten voor dit samengestelde team….donderdag training in eigen huis en zondag 11:30, KO….verwachtingen zijn hooggespannen!!

Oysters VI/Ducksterrs – RC Aachen

Geen foto’s, wel een vlammend verslag van de coach Ernest Emmen: Vandaag stond voor het Clusterteam R.C. Aachen op het menu. Na twee ongeslagen wedstrijden was de wens om dit verder uit te bouwen. Helaas was er weinig versterking vanuit de Dukes en Oysters aanwezig. Gelukkig konden we wel een beroep doen op Lucas Pol. Met overtuiging begonnen we aan de wedstrijd en dat leverde gelijk een try op. Daarna werd ons spel wat ongeconcentreerd en waren we slordig in het losse werk. Gelukkig maakte de tegenstander hier geen gebruik van en werd de voorsprong gestaag uitgebouwd. De tweede helft kwamen we meer in ons spel en deden we wat we hadden afgesproken en waarop was getraind. Dat zorgde voor de eindstand 56-0. Drie keer de nul, dat voelt lekker en smaakt naar meer. Het team groeit in hun vaardigheden en samenspel. Hopelijk volgende week wat meer aanvulling vanuit de clusterteams.

Oysters zondagteam- RFC Gouda

Spannend tot de laatste seconde. Het zondagteam van de Oysters had een pikstart toen Max van Duuren een onoplettendheid van RFC Gouda afstrafte maar vanaf dat moment waren het de Zuid-Hollanders die het voortouw namen. Pas na rust hadden de heren in het blauw 20 minuten de overhand. Met als gevolg een ruime voorsprong. Dat dat nog bijna uit handen gegeven werd was leuk voor de neutrale toeschouwer maar die waren er nauwelijks. De eindstand 36-35 levert de Oysters 4 punten op.