Oisterwijkse rugby Oysters hebben alleen maar succes

Met woorden als ‘geen verlies’ en ‘nagenoeg perfect’ kan je een sportweekend niet beter afsluiten.

Geen verlies bij Senioren dit weekend
Zeer spannende remise in Oisterwijk

Castricum kwam zaterdag op bezoek. Om dat een angstgegner te noemen gaat wat ver, maar sinds de terugkeer in de Ereklasse is tegen dit team nooit een aansprekend resultaat geboekt. Nu was er een remise. De wedstrijd was spannend en achteraf konden de meeste Oysters wel leven met dit resultaat. Eindstand 21-21 en 4 punten uit 4 zware wedstrijden.

het kan soms wat zwaar zijn… (Bron: Oysters.nl)

Zondag 29 september was voor se Dames van de Brabant Ladies, zij trapten als eerste af. Tegen hun tegenstander die waren samengesteld uit RC Eindhoven, Elephants en RC Wagenningen en zichzelf Purple Lions noemden. Volgens de verslaggever zette Dirkje van Nunen de Brabant Ladies op voorsprong. De laatste en beslissende try werd door Yinthe Brandwijk gemaakt, beide Oysters! En ook Geeke Huberts en Lisa van Hal deden een flinke duit in het zakje. Eindstand 38-36 voor Brabant Ladies!

De wedstrijd tussen The Vets en Oysters III wordt uitgesteld.

Ducksters winnen ook tweede wedstrijd. In Eindhoven troffen de Ducksters (Ducks-Oysters-Dukes) Elephants II. De studenten gaven alles maar konden niet voorkomen dat het team van de Ducksters met de punten aan de haal ging. Eindstand 0-29

Mooie uitslag in Delft. Hoe ziet de tweede klasse eruit na dit weekend. We vinden de Oysters terug op de derde plaats na de mooie goeie en overtuigende overwinning in Delft. De thuisploeg werd vanaf de eerste minuut tegen de muur gezet en had geen kans. De Oysters zegevierden terecht. Eindstand 15-48.

Geweldige pot van de Cubs
Door Dieke van Gorkom: In het begin we moesten nog een beetje inkomen. Daarna ging het super goed bij iedereen. We waren goed aan het verdedigen en onze eerste try werd gescoord door Rein. Toen we uiteindelijk naar de 2 helft gingen werden we een klein beetje moe maar het ging alsnog heel goed. Toen Den Haag uiteindelijk een try scoorde, volgde de tweede try voor Den Haag snel. De laatste 10 minuten was het heel spannend. Wij scoorden nog 1 try, door Joe, maar de conversie was helaas mis. Het is uiteindelijk 10-12 geworden voor Den Haag.

Junioren geen moeite met Breda
Door Luuk Oldenkotte: Zaterdag 28 september speelden we tegen rugbyclub Breda. We begonnen meteen vanaf het startsignaal erg goed. Binnen een paar minuten stonden we al met 7-0 voor. Daarna bleven we veel op hun helft spelen en maakten we weinig foutjes. We schoven iedere keer snel op naar de try-line en maakten veel goede tackles en tries. Na bijna iedere try hadden we ook de conversie raak. Hierdoor stonden we in de rust met 47-0 voor. De mooiste actie van de wedstrijd was die van Teun Welsing: Hij maakte een side-step van binnen naar buiten en brak zo slim door de defense heen en drukte een try. Breda koos in de rust om te stoppen met tellen, maar alsnog maakten wij in de tweede helft nog een aantal tries. Voor ons was de eindstand 67-0. De leerpuntjes uit deze wedstrijd zijn dat we meer moeten oefenen op de lijn en op het neerzetten van een goede scrum.

Colts spelen nagenoeg perfect
Logan Maxwell met het verslag: De jongens speelden een ongelooflijke wedstrijd tegen Breda. De eerste keer waarin ze samen speelden zoals een team hoort. Aanval en verdediging waren bijna de hele wedstrijd perfect. We hielden ons aan ons spelplan en het werkte. Ties werd verkozen tot man van de wedstrijd, terecht met 3 pogingen en 4/4 conversies. Maar alle spelers 1 tot en met 20 hebben hun werk gedaan en de overwinning behaald! Nu genieten we van het moment, maar volgende week gaan we weer aan de slag en concentreren we ons thuis op Groningen.