Care Inn

Vereniging de Noenes in Haaren vierde 50-jarig jubileum op Burendag


Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor Burendag. In buurtschap De Noenes in Haaren is dit al jaren een evenement waar veel bewoners op afkomen. Deze keer had de Burendag een extra feestelijk tintje vanwege het 50-jarige bestaan van Vereniging de Noenes. Buurtbewoners en gasten uit de directe omgeving konden genieten van een dag vol activiteiten, lekker eten en goede muziek.

Extra feestelijk was de Burendag bij De Noenes

Het thema van deze Burendag was Food & Friends. En dat was goed te merken. Boven het kampvuur werden de heerlijkste gerechten bereid. Van zelfgemaakte pannenkoeken en pizza’s tot verse soep en saté’tjes. Er zat voor iedereen wel wat lekkers bij. Daarnaast zocht de activiteitencommissie ook dit jaar weer contact met een aantal lokale ondernemers die vanuit hun kraampje allerlei lekkere hapjes en drankjes serveerden.

Een gevoel van saamhorigheid “Wat op zo’n Burendag weer extra opvalt, is hoe makkelijk het contact gaat tussen bewoners”, vertelt de activiteitencommissie van de Vereniging. “Ook als je hier net bent komen wonen vind je zo aansluiting. De hele dag hoorde je vrolijk geklets van buren die met elkaar bijpraatten en buren die met elkaar kennis maakten. Dit gevoel van saamhorigheid vind je niet overal meer. En dat maakt de Noenes wat ons betreft zo bijzonder”.

De Noenes door de jaren heen “Speciaal vanwege ons 50-jarig jubileum maakten we voor de Burendag ook een filmpje over De Noenes van de jaren ’70 tot nu. Bewoners konden dit filmpje in een heus Noenes theater bekijken. Zeker bij de bewoners die hier al lang wonen, zorgde dit voor een stukje nostalgie. Net zoals een boek met verhalen van bewoners over de Noenes. Ook organiseerden we voor deze gelegenheid een speciale Noenes pubquiz.”

Van buurtkastje tot knutselen “Bewoners konden verder zelf plantaardige kaas of brood maken. Een insectenhotel of egelhuisje bouwen. Of helpen bij het maken van een buurtkastje dat straks een centrale plek in de Noenes krijgt. Voor kinderen was er ook van alles te doen. Zij konden zich laten schminken, windlichtjes beschilderen of gewoon lekker knutselen. Dr Feelgood zorgde samen met een aantal muzikale bewoners als klap op de vuurpijl voor een feestelijke afsluiting. We kunnen weer terugkijken op een hele geslaagde dag!”