Care Inn

Zonwering in 2024: waar duurzaamheid en stijl samenkomen*


Zonneschermen, markiezen, uitvalschermen. Al jaren proberen we ons huis zo aangenaam mogelijk te maken.

 Waar de opties vroeger beperkt waren, zijn er tegenwoordig vele moderne producten op de markt. De tijd waar zonwering een saai onderwerp was ligt dus ver achter ons. We nemen je graag samen met Zon en Scherm mee in de wereld van zonwering in 2024, waar duurzaamheid en stijl zorgen voor optimaal comfort.

Zonwering is meer nodig dan ooit

De laatste jaren is duidelijk geworden dat de aarde steeds meer opwarmt. We maken een duidelijke klimaatverschuiving mee, en temperaturen boven de 30 graden komen ons elke zomer weer overvallen. Slecht voor de gezondheid en slecht voor het milieu. Zeker omdat het gebruik van airco’s erg slecht is vanwege de CO2 uitstoot en het effect op je energierekening.

Zonwering is dus belangrijker dan ooit. Daarom investeren steeds meer mensen in goede, duurzame zonwering. Met het juiste gebruik kun je de temperatuur in je woning tot wel 6 graden koeler krijgen. En dat voel je! Zo zijn rolluiken, screens en zonneschermen ideaal om schaduw te creëren, het huis koel te houden en felle zon te vermijden.

Een gouden deken … (Foto: Angelique van Vechel).

Laat de zon voor je werken

Wil je optimaal verduurzamen? Ga dan voor solar-rolluiken of solar-screens. Deze producten werken op zonne-energie en zijn dus extra goed voor het milieu. Door het solar-paneeltje op de cassette laadt het product zichzelf op en maakt het geen gebruik van je normale stroom. Dit scheelt op je energierekening.

Een ander groot voordeel van solar-rolluiken of solar-screens is dat de montage makkelijk en snel gaat. Dit komt omdat er geen gaten naar binnen geboord hoeven te worden. Ook oogt het geheel daardoor erg strak, minimalistisch en modern. Met een afstandsbediening bedien je je zonwering met één druk op de knop.

Strakke designs voor een moderne look

Tegenwoordig wordt er ook in zonwering-land veel gekeken naar de laatste trends. Dit geldt zowel voor de technische kant van zonwering, als voor de esthetische kant. Op technisch vlak zien we dat de focus ligt op optimaal gebruiksgemak. Zo zijn zonnescherm, rolluiken, screens en raamdecoratie te bedienen met een smartphone app, ook op afstand. Cassettes zijn daarnaast klein en strak afgewerkt.

Op het gebied van stijl spelen leveranciers ook in op de laatste kleurtrends. Uiteraard zijn de gele en oranje zonneschermdoeken nog steeds beschikbaar, maar wie de laatste trends wil volgen gaat voor neutrale tinten. Dit hoeft zeker niet saai te zijn! Een beige doek met dunne streep of grijze kleur met gemêleerd design geven je tuin een stijlvolle maar speelse twist.

Zou je de solar-rolluiken, solar-screens en zonneschermdoeken eens in het echt willen zien? In de showrooms van Zon en Scherm kun je alles met eigen ogen bekijken. Gelijk weten waar je aan toe bent? Vraag een offerte aan op de website van Zon en Scherm.

* Uitleg over dit bericht, de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u hier