Care Inn

Oisterwijk door de ogen van nieuwkomers in samenwerking tussen FOMO en AZC


Kijk om je heen? Wat zie je? Waarom valt dit je op? De oranje vlaggetjes voor het EK, de keurige voortuintjes met bloemen, het koninklijk postkantoor…

Samen de foto’s bekijken.

Recent hebben bewoners van het AZC samen met leden van de FOMO fotoclub foto’s gemaakt van het leven in Oisterwijk. Tijdens de foto expeditie werd de molen bezocht, de opbouw van de kermis bekeken en het Trouwlaantje afgelopen. Er werd gelachen, uitgewisseld over cultuur en tradities, geleerd over de Nederlandse gewoontes en geschiedenis. Een mooie middag met nieuwe verbindingen.

De gezamenlijke activiteit is onderdeel van een programma van het asielzoekerscentrum. Twee kwartiermakers onderzoeken hoe het AZC activiteiten, uitwisseling en samenwerkingen kan opzetten die waardevol zijn voor zowel bewoners van het AZC, als betrokken verenigingen, organisaties en bewoners uit de omgeving. Hierbij staan kennismaking en verbinding centraal.

Zaterdag 28 september is het opendag op het AZC. Hier zal een gezamenlijke expositie te zien zijn van de deelnemers van de foto expeditie.

Lijkt het je ook leuk om bewoners van het AZC te leren kennen? Of heb je een mooi idee? Neem contact op met: Kwartiermakers AZC (kwartiermakers.azc@gmail.com)

De deelnemers van deze editie.