Care Inn

Onjuiste borden en problemen door buitenlandse chauffeurs en Google Maps bij omleiding N65 in Oisterwijk


Vanwege werkzaamheden is de N65 bij Oisterwijk deels afgesloten. De omleidingsborden, de informatie van het veelgebruikte Google Maps, en onduidelijkheid bij met name buitenlandse chauffeurs zorgt voor problemen.

Verkeer looptvast in de versmallingen op de Tilburgseweg in Oisterwijk.

Sinds maandag is de N65 in de richting Tilburg-Den Bosch afgesloten. Ook zijn een aantal kruispunten en daarmee de toegang vanuit Oisterwijk in de richting naar Tilburg afgesloten. Volgens bebording langs de wegen in Oisterwijk, is alleen de richting naar Den Bosch gestremd. Weggebruikers denken vervolgens dat de richting naar Tilburg wel toegankelijk is, maar komen bedrogen uit als ze richting de N65 rijden. De borden vermelden niet dat ook de toegang tot de N65 vanuit Oisterwijk gestremd is. Op borden wordt de omleiding naar Den Bosch aangegeven, maar wie richting Tilburg wil, heeft wellicht niet in de gaten dat de omleidingsroute ook voor hen van toepassing is.

In alle gevallen geeft het veelgebruikte navigatiesysteem van Google Maps (en mogelijk ook andere navigatie) een adviesroute aan via de Tilburgseweg in Oisterwijk. Die weg kent meerdere wegversmallingen (sluisen) en er staan geparkeerde auto’s langs de weg. Hoewel dit ooit een toegangsweg was van en naar Oisterwijk, is de weginrichting later aangepast en is de huidige weginrichting alles behalve geschikt voor veel verkeer met daarbij ook vrachtwagens. Er ontstaan dan ook opstoppingen, en volgens buurtbewoners onveilige situaties. Ook zijn er irritaties met overlast van onder andere toeterende automobilisten.

Opvallend is dat zowel inwoners alsmede onze eigen redactie vrachtwagen chauffeurs hebben gesproken die over de Tilburgseweg bij de rotondes van de Moergestelseweg aan komen, en geheel in verwarring de weg kwijt zijn. Ze hoeven geheel niet in Oisterwijk te zijn, maar zijn op doorreis van en naar plaatsen tot buiten de provincie en zelfs het buitenland. Blijkbaar hebben ze de borden niet begrepen, en zijn ze – toen ze niet anders konden – bij Berkel-Enschot van de weg geleid. Keren kunnen ze niet, ze weten niet waar naartoe, en zoeken met hun lange aanhangers hun weg door Oisterwijk, en de andere dorpen langs de N65. Met ook daarmee verstoring van het lokale verkeer.

De formele omleidingsroute gaat via Moergestel en de A58, zowel richting Den Bosch als Tilburg.

Lees ook: Verkeer loopt vast door afsluiting N65