Care Inn

Een blik op de Oisterwijkse Jaarmarkt


Even hing de Oisterwijkse Jaarmarkt met haar bestaan boven de vuilnisbak, maar marktkoopman Peter Rozen heeft de jaarlijkse traditie kunnen voortzetten.

‘Wie maakt mij los?!’ (Foto: Annita Schepens)

Net als voorgaande jaren waren er een aantal standwerkers. Van het oude Postkantoor tot aan de Joanneskerk was het afgelopen zondag snuffelen en je slag slaan! Henk, de vader van Peter, was 52 edities eerder de oprichter van de jaarmarkt in Oisterwijk. Oisterwijk was destijds de eerste die een jaarmarkt in Nederland op zondag organiseerde. Peter is lang vooraf en ook op de dagen ervoor en zelfs in de nacht druk bezig geweest om met zijn team helpers de jaarmarkt tijdig te kunnen openen. Voorheen deed hij dat samen met Showband Taxandria; de vereniging waar Peter lid van is en die jaarlijks de jaarmarkt organiseerde. Het bestuur van deze vereniging heeft echter eerder dit jaar laten weten te stoppen met de organisatie van de Oisterwijkse Jaarmarkt. Een tekort aan vrijwilligers was volgens hen de oorzaak.

‘Onze’ Annita heeft een mooie fotoserie gemaakt (klik), waaraan te zien is dat het weer een mooie geslaagde jaarmarkt is geweest.

Lekker druk op de Oisterwijkse Jaarmarkt (Foto: Annita Schepens)