Care Inn

Ook in Oisterwijk is VIA VAI geliefd *


Niet alleen de fietsen van Bert Bike, de bloemsierkunst van Florus en de chocolade van Cerisette zijn geliefd in ons Oisterwijk.

Dit geldt ook voor het leuke schoenenmerk VIA VAI, waarover we je in dit artikel graag een beetje meer vertellen.

Wie zijn VIA VAI?

VIA VAI is een Nederlands dames schoenenmerk, dat gestart is in 1992 aan de tekentafel. Met een visie om kwalitatieve, mooie en duurzame schoenen te maken en daarnaast een uitstekende klantenservice te bieden. Inmiddels is alleen het design team al vier-vrouwen sterk, waarbij Yvonne Kusters en Pascalle Schutten alle ontwerpen uitwerken vanuit Waalwijk (een klein half uurtje richting het noorden). Op dit moment bestaat het gehele team uit meer dan 30 mensen, die met veel plezier de leukste schoenen maken en promoten.

De schoenen van VIA VAI

Het merk richt zich specifiek op schoenen voor dames, waaronder hun geliefde dames veterschoenen. Naast het feit dat ze heerlijk lopen, zijn ze makkelijk te herkennen. De veterschoenen die op dit moment deel uitmaken van de collectie hebben allemaal een dikke zool. Niet alleen omdat het een van de trends is dit jaar, maar vooral omdat het zorgt voor extra draagcomfort. Het zijn dus echt van die schoenen die je de hele dag door kunt dragen, zowel op het werk, tijdens het ophalen van de kids en in je vrije weekend.

Qua kleurgebruik zijn de VIA VAI veterschoenen en sneakers erg makkelijk te combineren dankzij de vrij neutrale en natuurlijke kleuren, zoals crème, beige, mosgroen, zand en lichtgrijs. Afgewisseld met bijpassende kleuraccenten. Die ervoor zorgen dat de schoenen wel opvallen, maar op een subtiele manier.

Naast een groot aantal verschillende soorten veterschoenen, maakt dit merk ook boots, enkellaarsjes, sandalen en slippers. Die eveneens geweldig staan bij veel verschillende outfits, van casual tot een avondje uit. Om een beter beeld te krijgen van de schoenen, verwijzen we je naar Donelli waar je de collectie op je gemak kunt bekijken.

Schoenen van VIA VIA

Materialen

Als je benieuwd bent geworden naar dit merk, dan is het altijd prettig om te weten wat voor materialen er worden gebruikt. VIA VAI  is in ieder geval een kwaliteitsmerk en dit is ook terug te zien aan de materiaalkeuze. Alle materialen worden ingekocht in Italië, en in zowel Spanje, als Portugal en Turkije gebruikt om omgetoverd te worden tot schoenen.

Het basismateriaal is leer (helaas niet gerecycled), maar de zool wordt wel gemaakt van gerecyclede materialen. Alle zolen worden gemaakt in Portugal, omdat ze bij VIA VAI van mening zijn dat dit het meest fundamentele onderdeel is van de schoen. Waaronder de EVA-zool, die extra licht is van gewicht en anti-statisch.

Duurzaamheid

Tenslotte nog een klein woordje over de duurzaamheid, iets waar het merk behoorlijk veel waarde aan hecht. Zo hebben ze een partnerschap met Villa Pardoes en Nova Zembla, om een steentje bij te dragen aan een betere maatschappij. Ook doen ze hun best om hun ecologische voetafdruk te verminderen, onder meer door het verpakken van hun schoeisel in gerecycleerd papier en door plastic te vermijden.

 

* Uitleg over dit bericht, de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u hier