Care Inn

HOCO Oisterwijk trots op Moergestelse Freeke Moes en Olympische hockeydames


‘Gouden Olympische Spelen voor Freeke Moes! Samen met haar teamgenoten van Dames hockey Team NL veroverde onze ‘eigen’ Freeke Moes op vrijdag het Olympisch Goud,’ aldus de Oisterwijkse hockeyclub HOCO.

Olympisch Goud voor de hockeydames (Foto: KNHB/Willem Vernes)

Dat gebeurde in een zenuwslopend duel in de finale tegen China. De wedstrijd eindigde met ‘shoot-outs’ , waar keepster Anne Veenendaal, net als haar collega Pirmin Blaak een dag eerder, een ijzersterk staaltje vaardigheden liet zien.

Voor de hockeysport zijn twee Olympische Titels buitengewoon mooi. Niet alleen omdat het een unieke ervaring is. Maar ook omdat de dames en de heren hun teamgeest en plezier in de sport hebben laten zien. Veel van hen zijn ooit gestart bij een kleine club. Freeke Moes zette haar eerste stappen op het veld bij MHC HOCO. Pien Sanders en Joep de Mol deden dat respectievelijk bij MHC Udenhout en MHC Berkel-Enschot. Lokale helden en een inspiratiebron voor (jonge) sporters.

Hier mogen we in Oisterwijk trots op zijn! (Foto: KNHB/Willem Vernes)

‘Freeke beleeft haar eerste Olympische Spelen. Het is een bijzondere ervaring en bij Freeke komt de impact van het succes langzaam binnen. We hopen natuurlijk van harte dat we haar over 4 jaar opnieuw op dat toneel gaan zien. Misschien wel samen met zus Guusje, die ook flink aan de weg timmert. Zij laten zien dat dromen overal kunnen beginnen, ook op de sportvelden in Oisterwijk!’

Terwijl zij eerst nog even van een vakantie gaan genieten, staan veel jeugdspelers van MHC HOCO inmiddels alweer te trappelen om het hockeyseizoen te starten. We gaan in de komende periode vast nog meer van Freeke horen.