Care Inn

Oisterwijks Scoutinglid bij herdenking in Den Haag


Danike van der Steen was afgelopen donderdag actief bij de Nationale Herdenking 15 augustus 1945 bij het Indisch monument in Den Haag. Hieronder een korte indruk van haar ervaring:

Fragment uit de uitzending van NOS.

Het was een hele indrukwekkende dag. We begonnen de dag vroeg in Madurodam met een gesprek met meneer Mutten. Hij vertelde over zijn ervaring met de oorlog. Zeer indrukwekkend om te horen, omdat hij dit met zoveel passie vertelde. Daarna zijn we naar het monument gelopen waar we begonnen met de meer dan 3000 stoelen te plaatsten. Verder mochten we ook de bloemen in het monument steken, koffie en thee uitdelen en mensen helpen placeren en bloemen leggen.

Danike op de herdenkingsplek.

Tijdens de herdenking mochten wij vanaf de zijlijn meekijken en daarna het defilé begeleiden. Tijdens al deze momenten hadden we kleine gesprekjes en vooral veel woordjes van dankbaarheid van de gasten. Na het defilé hebben we nog wat stoelen en tenten opgeruimd en sloten we de avond af met een portie nasi bungkus en wat te drinken. Waarna we naar onze slaapplek liepen in Scheveningen. Hier mochten wij verblijven om de volgende ochtend rustig te kunnen afsluiten en te reflecteren op de voorgaande dag. Wederom was het een hele mooie dag met veel indrukwekkende verhalen.

Hieronder een uitzending van de NOS, met uitleg over de herdenking: