Care Inn

Beeldbank Oisterwijk: Parelkwis-fotofilm ‘Verdwenen gebouwen’


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Weet u nog in welke straat dit gebouw stond? (Bron: Parelkwisverzameling)

Komende zaterdag, 21 september, vindt de zesde editie van de Parelkwis plaats; de Oisterwijkse dorpsquiz waar diverse teams het tegen elkaar opnemen in ’n stevige maar o-zo gezellige strijd met raadsels, opdrachten en vragenreeksen binnen verrassende onderwerpen.

Sommige onderwerpen zijn verpakt in ’n filmpje, in de regel slechts voorbehouden aan de deelnemers van de Parelkwis. Eigenlijk zonde want het filmpje uit de Parelkwiseditie van 2023 dat we hieronder aanbieden zal bij velen nostalgische gevoelens oproepen bij het zien van zóveel Oisterwijkse gebouwen die in de loop der tijd uit het straatbeeld verdwenen zijn.

De vraag aan de deelnemers was eenvoudig: “In welke straat bevond zich dit gebouw?” Antwoorden achterhalen viel niet altijd mee… Telefoon-, -app- en mailverkeer naar thuiszittende hulplijnen van ’n oudere generatie werd groot ingezet!

Weet u nog waar de gebouwen in het filmpje zich bevonden?

 

 

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk

Interesse in de geschiedenis? Kijk ook naar: Maand van de Geschiedenis in Oisterwijk