Care Inn

Meerdere mensen naar ziekenhuis na brand in Oisterwijks hotel (Update)


Woensdagmorgen heeft er een brand gewoed bij hotel restaurant Meneer van Eijck aan de Rosepdreef in de bossen van Oisterwijk.

Gasten en medewerkers moesten het pand verlaten (Foto: Toby de Kort).

De brand woedde in een kast vlakbij de keuken. De vlammen sloegen om zich heen. Twee gasten en een medewerkster blusten met de daar beschikbare blusmiddelen de brand. De brandweer van Oisterwijk en Moergestel kwamen ter plaatse voor nacontrole. Twee ambulances werden opgeroepen.

De drie heldhaftige dames kregen veel rook binnen en zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ongeveer 15 hotelgasten moesten hals over kop het hotel verlaten en buiten wachten. De dames hebben erger weten te voorkomen, er zit veel hout in het gebouw dus het had zomaar anders kunnen aflopen.

De schade nabij de brand betreft het plafond en de kast nabij de ontbijthoek. De oorzaak is nog onbekend. Team Brand Onderzoek van de brandweer komt ter plaatse om dit te onderzoeken. De brandweer is het pand aan het ventileren en stichting Salvage komt ter plaatse voor herstel of beperken van de schade.

Geschrokken

Bedrijfsleider Milou Doomen laat weten dat de schade gelukkig meevalt. ‘Met de medewerkers die goed hebben gehandeld gaat het op de schrik na gelukkig ook weer goed. Alles is voor nu onder controle. Vandaag blijven we uiteraard gesloten om alles schoon te maken en we verwachten dat morgen het hotel en het restaurant weer geopend is.’

 

 

De brandweer kwam ter plaatse voor nacontrole (Foto: Toby de Kort).