Care Inn

Verboden boeken voor kinderen in de Bibliotheek


‘Verboden voor kinderen’ en ‘Lees deze boeken niet!’ is er te zien op bordjes bij een boekenkast in de Bibliotheek Oisterwijk die is afgezet met lint. Wie wat beter kijkt ziet tussen de boeken flyers liggen van de Kinderboekenweek met het thema ‘Lekker eigenwijs’. Die vindt dit jaar plaats van 2 t/m 13 oktober.

Is het echt verboden, of mag je stiekem …

De Bibliotheek dacht: hoe maak je boeken extra interessant voor kinderen? Als je ze juist niet mag lezen natuurlijk! Door de boekenkast af te zetten willen ze de nieuwsgierigheid en eigenwijsheid van kinderen prikkelen. Dat past helemaal bij het thema van de Kinderboekenweekthema ‘Lekker eigenwijs’. Dit jaar vieren we eigenzinnige karakters, verhalen vol onverwachte wendingen en simpelweg lekker doen waar je zin in hebt.

Eigenwijze activiteit
Kinderen lenen natuurlijk niet alleen maar boeken tijdens de Kinderboekenweek. Er is ook nog een leuke activiteit te beleven! Namelijk een eigenwijze silent reading met Pippi Langkous op 12 oktober om 11.00 uur. Meld je snel aan via oisterwijk@bibliotheekmb.nl

Gratis lid voor kinderen
Wist je trouwens dat kinderen tot 18 jaar gratis lid zijn van de bibliotheek? Dat betekent eindeloos veel boeken (verboden of niet!) ontdekken, zonder dat het iets kost. Zo kunnen alle kleine avonturiers lekker eigenwijs hun favoriete verhalen ontdekken. Want zeg nou zelf, wie wil er niet z’n eigenzinnigheid voeden met een goed boek?

Kijk voor alle activiteiten, meer informatie en aanmelden op bibliotheekmb.nl/kinderboekenweek