Care Inn

Bouwplan centrum Haaren goedgekeurd


De gemeenteraad heeft een bouwplan goedgekeurd voor het braakliggende terrein tegenover de Jumbo in het centrum van Haaren. Het gebied wordt een woon- en winkelgebied, waarmee de centralisatie van de winkels meer op die plek zal plaats vinden.

De diverse delen die in dit plan zijn meegenomen (Bron: Gemeente Oisterwijk)

Enkele versnipperde winkellocaties worden weggenomen en gecentreerd, wat een ‘centrum’ gevoel kan versterken. Het nieuwe bestemmingsplan omvat wijzigingen aan de locaties Driehoeven 4, 25 en 62 en Haarendijk 8.

Het plan stamt nog uit de tijd dat Haaren een zelfstandige gemeente was. Op het braakliggende terrein wil men onder een aantal woonlagen, voorzien in commerciële ruimten. Het bestaande monumentale schoolgebouw wordt daarbij geïntegreerd en behoudt zijn monumentale uitstraling. Het totale plan bestaat uit 35 appartementen waarvan 14 woningen in de sociale huur of koopsector (=40% sociaal), 1.500 m² aan commerciële ruimte en daarbij behorende (parkeer)voorzieningen. Hierbij worden enkele andere locaties met bestemming commerciële omgezet naar wonen.

Meer woningen

In de gemeenteraad werd nog wel gesproken over de wens meer woningen te realiseren; mede in relatie tot een mogelijk mindere behoefte aan winkelruimte. Om in ieder geval de mogelijkheid te bieden de beoogde winkelruimte om te zetten naar woningen, heeft de raad besloten ruimte te bieden voor ‘transformatie van commerciële ruimte naar woningbouw’.  Afhankelijk van de behoefte, en ook als extra motivatie richting de eigenaar, kan hiermee alsnog beoogde winkelruimte vervangen worden door woningen, waar volgens de raad meer behoefte aan is.