Care Inn

Gemeente Oisterwijk start project sportcontainer met gratis lessen


Maandagavond was het zover. De sportcontainer voor de gehele gemeente Oisterwijk werd geopend. In aanwezigheid van buurtbewoners, gebruikers en potentiële partners werd de binnenzijde van de container ook in gebruik genomen.

Wethouder Dion Dankers is blij met de opening van de sportcontainer en de drie partners die gratis sportlessen gaan verzorgen voor de inwoners van de gemeente Oisterwijk: “In onze gemeente stimuleren we een gezonde en actieve leefstijl. We willen sport en beweging voor iedereen leuk en toegankelijk houden. Ik ben dan ook trots op dat R-Newt, Natuurlijk Gezond Oisterwijk en Bodyproject zijn ingestapt en op deze manier al op drie dagen een gratis sportles gaan verzorgen voor onze inwoners. We hopen hierin nog meer partners te vinden die iets terug willen doen voor onze maatschappij.”

Gratis sportlessen

Opening van de sportcontainer (Bron: Gemeente Oisterwijk).

Wat uniek is, is dat we het samen met deze organisaties voor elkaar hebben gekregen dat er gratis lessen worden aangeboden. Op maandagavond tussen 18.30 – 19.30 uur zal R-Newt de les verzorgen voor jongeren tussen de 15 – 25 jaar. Dinsdagochtend om 10.30 uur staat Paul Appels, beweegcoach van Natuurlijk Gezond Oisterwijk klaar voor alle leeftijden om een uur met deze groep te sporten, ingericht op het eigen kunnen. Marcel van Baast, van Bodyproject sluit dan de week af met een ochtendles op vrijdag om 11.00 uur. In principe hoeven mensen zich niet aan te melden. Op allemaaloisterwijk.nl vind je onderin bij projecten de sportcontainer. Hier komen berichten mocht een les qua tijdstip verplaatst worden of afgemeld in verband met slecht weer.

Verplaatsbare container
Voor de locatie van de sportcontainer is voor nu gekozen voor het Willem van der Aa-park. Hier staat de container aan de zijde van de Zoom. Hij zal hier tot en met april 2025 blijven staan. Daarna gaan we hem verplaatsen binnen onze gemeente. “De exacte nieuwe locatie voor 2025 is nog niet bekend. Mochten inwoners een goed idee hebben dan kunnen ze ons dit laten weten via het contactformulier op www.oisterwijk.nl/sportcontainer,” aldus Dion Dankers.

De sportcontainer
De sportcontainer bestaat uit twee delen. Aan de buitenkant kun je altijd gebruik maken van verschillende sportattributen. Deze bieden uitdagende mogelijkheden voor iedere leeftijd en elk sportniveau. In de afgesloten bergruimte van de sportcontainer zitten extra sportmaterialen, die bedoeld zijn voor sportende groepen. Denk aan bootcampgroepen, fysiotherapeuten of scholen. Als mensen gebruik willen maken van deze materialen in groepsverband kunnen ze contact opnemen met de gemeente via www.oisterwijk.nl/sportcontainer.