Care Inn

Clubkampioenschappen bij Taxandria Atletiek


Zaterdag 21 september stond Taxandria Atletiek volop in het teken van de clubkampioenschappen. Niet alleen het weer, maar vooral ook de sfeer was gedurende de hele wedstrijd fantastisch. De atleten blikken terug op een mooie dag.

Sporters van Taxandria

Maartje Oerlemans was begeleider tijdens het event en genoot tegelijkertijd van de deelname van haar zoon Niels. “Het was een hele geslaagde ochtend. Ik vind het sowieso leuk om te gaan kijken als mijn zoon een wedstrijd heeft, maar door mee te doen als begeleider maak je alles nog intenser mee en je helpt de club tegelijkertijd.” Hulp die zeker welkom was, want er deden maar liefst 64 jeugdleden mee dit jaar! “Het is leuk om te zien hoe enthousiast alle jeugd is, maar vooral ook om te zien hoe ze elkaar staan aan te moedigen en blij zijn voor elkaars prestaties.”

En blij konden de jeugdatleten zeker zijn, met maar liefst drie geëvenaarde clubrecords en een nieuw gevestigd clubrecord. Volgens Maartje dan ook een: “Duidelijk een letterlijke en figuurlijke groei van veel van de jeugdleden zijn ten opzichte van vorig jaar.”

Jeugd zelf ook zeer tevreden
Maartjes zoon, Niels Barends, heeft ook erg genoten van de clubkampioenschappen. “Ik vond het een leuke ochtend. Het is altijd gezellig met de andere junioren, en tevens vrienden, van mijn groep.” Hij had ook nog wat te vieren. “Het ging heel goed, want ik heb op de 1000 m., de 100 m., en bij kogelstoten een persoonlijk record gehaald.” Kortom: een topdag voor Niels Barend.

Nieuwe clubkampioenen
Er zijn weer vele clubkampioenen bekroond. Zo zijn er bij de U12 meisjes zelfs twee atleten clubkampioen geworden: Annabelle Kelie en Linde Nijnens. Dieke Pelkmans is de jongste clubkampioen van de meiden.
De jongste clubkampioen is Wieger van den Berg bij de jongens U8. Bram van Kasteren was de oudste jongenspupil die clubkampioen is geworden.

Bij de junioren waren Julie Kleppe en Mika van Rooij de oudste clubkampioenen bij de U18. De jongste clubkampioenen van de junioren waren Teun Schoenmakers en Fleur Lammers bij de U14. De overige winnaars zijn te vinden op https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/41536/.

Naast de clubkampioenen kregen ook de andere kinderen een mooie deelnemersmedaille die door middel van vrijwilligers werd omgehangen. Taxandria Atletiek wil de vrijwilligers dan ook heel graag bedanken voor alle hulp, zowel in de voorbereiding als op de wedstrijddag zelf. “Dankzij hen was het wederom een groot succes dit jaar,” aldus de vereniging.