Care Inn

Maand van de Geschiedenis: Bijzondere rondleiding met gids op KVL Oisterwijk


Samen met de stadsgidsen en de medewerkers van de Stichting Stoommachine Oisterwijk heeft de heemkundekring op zaterdag 5 oktober van 13.00 tot 15.00 uur een interessant programma ontwikkeld rondom de KVL, de gebouwen, het terrein, de stoommachine en het ondergrondse gangenstelsel. Ze gaan ook het oude kantoorgebouw in om het mooie glas-in-loodraam te bezichtigen en de gedenksteen van de in de oorlog omgekomen veelal Joodse KVL-medewerkers.

Een luchtfoto over de KVL in Oisterwijk (Foto; Toby de Kort).

Er zijn twee groepen gepland waarbij het aantal deelnemers per groep gemaximeerd is op 15 zodat er in totaal 30 personen kunnen deelnemen. Deelname is gratis, maar u gelieve zich in verband met de voorbereiding tevoren op te geven bij onze secretaris: g.rowan@home.nl

 
Groep 1: Van 13.00u. – 14.00u. rondleiding KVL-terrein en gebouwen. Daarna van 14.00u. -15.00u. rondleiding machinekamer en demonstratie stoommachine en rondleiding door het gangenstelsel.
Groep 2: Van 13.00u. – 14.00u. rondleiding machinekamer en demonstratie stoommachine en rondleiding door het gangenstelsel. Daarna 14.00u. – 15.00u. rondleiding KVL-terrein en gebouwen.
Na afloop voor beide groepen is er gelegenheid voor een kopje koffie bij Koffie Miep (voor eigen rekening).
Deelname voor leden is gratis, aan niet-leden vragen we een bijdrage van € 5,00.

De Maand van de Geschiedenis

In de gemeente Oisterwijk werken een aantal organisaties en vrijwilligers de gehele maand oktober mee aan de Maand van de Geschiedenis. Op Oisterwijknieuws.nl/geschiedenis treft u een overzicht van alle activiteiten en een keur aan historische informatie en video’s.