Care Inn

Uniek Allerzielen-concert in Oisterwijkse Petruskerk


“Rouw zonder grenzen” door Het Nederlands Bach Consort.

Sta een moment stil bij de overleden dierbaren.

In iedere beschaving over heel de wereld is er altijd speciale aan-dacht voor de dood met daarbij passende rituelen. Op twee november – dat is al over ruim één maand – is het alweer Allerzielen. Dan gedenken de katholieken vanouds hun overledenen. Bij het herdenken van en het terugdenken aan onze overledenen kan meestal troost worden geput uit muziek. Ook dat gebeurt in de diverse culturen op even verschillende manieren.

De Stichting Petrus Concerten Oisterwijk (SPCO) organiseert in samenwerking met het befaamde Nederlands Bach Consort een bijzonder Allerzielenconcert onder de titel “Rouw zonder grenzen”. Dat concert vindt plaats op zaterdag 26 oktober 2024 om 20.00 uur in de Petrus Bandenkerk aan het Kerkplein 1 te Oisterwijk.

In “Rouw zonder grenzen” brengt Het Nederlands Bach Consort de Arabische, Joodse en Westerse culturen samen rondom het thema rouw. De een viert het leven op aarde, de ander het leven na de dood. Hoewel er verschillende rituelen zijn, is het verdriet universeel. En de troost die muziek kan geven ook. U hoort muziek uit oeroude bronnen, zoals Sefardische muziek, Arabische maqams en gregoriaanse gezangen, maar ook hedendaagse muziek van Pärt en Ešenvalds, en Bach met een Arabische twist. Met medewerking van o.a. Haytham Safia en Lucette van den Berg.

Klik hier voor meer informatie over dit concert, de uitvoerenden en het verkrijgen van toegangskaarten.