Care Inn

De Earring & Ik met Moergestelnaar Wil Oerlemans


Wil Oerlemans mocht afgelopen week zingen bij het evenement De Earring & Ik. Hij heeft daarover op ons verzoek onderstaande zijn beleving beschreven:

 

Wil Oerlemans midden tussen de vele deelnemers.

De Earring is in 2021, na 60 jaar spelen, abrupt gestopt omdat bij George Kooymans de ziekte ALS werd vastgesteld. Yaël Vinckx nam het initiatief een concert te organiseren waar 1000 muzikanten, allen fan van de Earring, een ode zouden brengen aan de band.

Op 30 september jl. mocht ik deelnemen aan dit evenement. Het begon allemaal om 11:30 uur met jezelf te melden bij Ahoy. Daar werden we opgevangen en naar een grote Hal gebracht waar we de rest van de dag zouden verblijven.

Na de lunch was er eerst een repetitie. Zo’n 100 drummers, 400 vocalisten, 150 gitaristen, 150 basgitaristen en zo’n 200 blazers begaven zich naar de “arena” van Ahoy en namen plaats achter hun eerder klaargezette materiaal. Elke drummer had zijn eigen drumstel meegenomen en elke gitarist zijn eigen gitaar en versterker. Alle muzikanten kregen een “silent Disco” headset mee. Daarin was de muziek te horen maar ook een klik die de maat aangaf. Het is geweldig om te zien hoe 1000 man zich met enthousiasme op dezelfde muziek stort. De organisatie had gezorgd voor coaches voor elke muziekgroep zodat de muzikanten zich daar op konden richten.
Om 20:00 uur ging de avond van start en begon de band “Golden Earring Undercover” te spelen. Een geweldige band die de hele avond zou begeleiden en die ook de begeleiding deed van de artiesten die van de partij waren zoals Jan Dulles, Fréderique Spigt, Hans Vandenburg & The Bombita’s, Ellen ten Damme en Waylon.

Rond 21:15 uur was het programma van de band afgerond en waren de tweehonderd blazers van de Rockfanfare aan de beurt. Zij speelden vervolgens een heuse suite, gearrangeerd door Bob Zimmermann, met When The Lady Smiles, Another 45 Miles, Weekend Love en Just A Little Bit Of Peace In My Heart erin verwerkt.

Daarna was het tijd voor het klapstuk van de avond: 1000 muzikanten die vier nummers van de Earring speelden: Back Home, Buddy Joe, Radar Love en Twilight Zone. De opkomst van de 1000 kostte even tijd, maar alleen dat schouwspel was al leuk om naar te kijken.

Tot verrassing van de muzikanten dook opeens Earring drummer Cesar Zuiderwijk op, die ging meespelen. Het hele publiek stond op de stoelen en zong uit volle borst mee. Wat een geweldige avond. Een om nooit meer te vergeten. We hebben er van genoten.

Op 1 januari 2025 wordt er een documentaire uitgezonden op NPO2 om 20:30 uur.

Wat een feest!