Care Inn

Tweede Groene Pluim gemeente Oisterwijk gaat naar Van den Oever in Haaren


Donderdag 10 oktober, de dag van de duurzaamheid, reikt wethouder Eric Logister de Groene Pluim uit aan algemeen directeur Ari Idema van M. van den Oever uit Haaren.

Wie kent het niet; de herkenbare boerderij van M. van den Oever bij het binnenrijden van Haaren (Bron: Google Maps)

Het is de tweede Groene Pluim in de gemeente Oisterwijk. De Groene Pluim is een stimuleringsprijs en beloning voor bedrijven en organisaties die zich opvallend inzetten op het vlak van duurzaamheid en sociaal beleid. Inmiddels zijn er zo’n 85 Groene Pluimen uitgereikt in Nederland.

Stichting De Groene Pluim stimuleert ondernemers in heel Nederland om duurzaam en maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Niet door hen te controleren, maar door hen te belonen! Om voor zo’n pluim in aanmerking te komen, doorloopt het bedrijf een door experts uitgevoerde audit, waarbij vier geselecteerde Global Goals (SDG´s) van de Verenigde Naties richtinggevend zijn.

Wethouder Eric Logister eerder over de Groene Pluim: “Ook in Oisterwijk staat een duurzame en klimaatbestendige leefomgeving hoog op de agenda. De uitdagingen waar we voor staan kunnen wij niet alleen oplossen. Daar hebben we ondernemers, maar ook inwoners en andere betrokkenen voor nodig. Met de uitreiking van de Groene Pluim hopen wij dat zij hiermee een inspiratiebron zijn voor anderen.”

Veel bedrijven in gemeente Oisterwijk zijn goed bezig op het gebied van duurzaamheid. Dat is niet altijd zichtbaar. Door deze bedrijven via De Groene Pluim in de spotlights te zetten, kunnen ze ook weer andere ondernemers inspireren. In 2023 ging de eerste Groene Pluim in onze gemeente naar metaalbewerkingsbedrijf De Cromvoirtse.