Care Inn

Vrijwilligers nemen na 12,5 jaar afscheid van exposities in De Inloop


Na 12,5 jaar van het verzorgen van exposities in het Inlooppunt, vinden Annie Goverde en Lenie Gordebeke het mooi geweest. Zij hebben ruim 12 jaar met grote kwaliteit de vele bezoekers in het Inlooppunt kunnen laten genieten van de afwisselde samenstellingen van exposities. Dan weer aquarellen, foto’s, olieverf of acrylschilderijen door zovele actieve kunstenaars uit Oisterwijk en omgeving.

Een afscheid van Annie en Lenie en dank voor hun 12,5-jarige inzet.

Elk kwartaal wisselde de samenstelling. Er werd alle moeite gestoken in het vinden van plaatselijke kunstenaars uit Oisterwijk, Haaren en Moergestel. En wanneer deze exposant gevonden werd, begon het uitzoeken van de werken die tentoongesteld konden worden. Dit betekende dat er juiste lijsten uitgezocht moesten worden. En met een precisie oog werd er gekeken of de stukken recht en op goede hoogte hingen.

Tijdens de afscheidsreceptie afgelopen donderdag in het Inlooppunt vertelde Annie het volgende: “We hebben met zeer veel exposanten op een prettige en gezellige manier samengewerkt. Ons streven was om ieder seizoen een nieuwe expositie te kunnen presenteren. Bij voorkeur afwisselend foto’s en schilderwerken. Onze bedoeling was om “de gewone” Oisterwijker laagdrempelig de mogelijkheid en daarmee het plezier van exposeren te bieden. Nu is het mooi geweest! Tijd voor iets anders…Tijd voor Mira.”

Lenie en Annie wilde deze periode niet afsluiten met een lege muur. Enkele maanden geleden kwamen zij toevallig in contact met een lokale kunstenaar die enkele van haar schilderijen wilde doneren aan het Inlooppunt. Hierdoor was er snel een nieuwe oplossing gevonden voor de lege muur. Vanaf deze week hangen er acht schilderijen van Mira Schouteten, die zij gedoneerd heeft aan het inlooppunt. Op deze doeken zijn afwisselende materialen gebruikt, waardoor er een vaste diverse samenstelling van schilderijen hangt.

Komt u ze een keer bekijken? Elke dinsdagmiddag is er open inloop in het Inlooppunt en kunt u deze schilderijen komen bezichtigen van 14.00 tot 16.00 uur aan de Kerkstraat 48 in Oisterwijk. Er is dan ook ruimte voor een kopje koffie en een praatje.