Care Inn

Geen treinen door Oisterwijk en opnieuw metingen trillingen


Van zaterdag 19 tot en met 26 oktober werkt ProRail tussen Tilburg en Boxtel aan het vernieuwen van het spoor en het vervangen van overwegen. In Oisterwijk zullen betonnen overwegen vervangen worden door nieuwe, rubberen overwegen.

Er zullen in deze periode geen treinen rijden op dit traject. Reizigers tussen Tilburg en Eindhoven kunnen omreizen via ’s Hertogenbosch. Richting Oisterwijk & Boxtel worden stopbussen ingezet.

Op de volgende momenten zijn de volgende overwegen in onze gemeente gesloten:

Oisterwijk
– Moergestelseweg zaterdag 19 oktober 00:00 uur tot woensdag 23 oktober 06.00 uur
– Ambachtstraat/Blokshekken woensdag 23 oktober 00:30 uur tot zaterdag 26 oktober 01:30 uur
– Heusdensebaan/Joannes Lenartzstraat zaterdag 19 oktober 00:00 uur tot woensdag 23 oktober 00:30 uur
– Laarakkerweg/Nicolaas van Eschstraat zaterdag 19 oktober 14:15 uur tot maandag 21 oktober 08:45 uur

Er worden verkeersregelaars ingezet.

Haaren
– Overweg Posthoornseweg zondag 20 oktober 06:45 uur tot maandag 21 oktober 22:45 uur

Heukelom
– Overweg Laag Heukelomseweg zaterdag 19 oktober 10:00 uur tot zondag 20 oktober 23:00 uur

Lees hier (klik) meer over deze werkzaamheden.

 

Onderzoek spoortrillingen

ProRail, TU Delft en onderzoeksbureau Fugro plaatsen in Boxtel en Oisterwijk een tijdelijke meetopstelling voor onderzoek naar spoortrillingen. Het gaat met name om trillingen die door rijdende treinen worden veroorzaakt. De meetopstelling in Oisterwijk wordt geplaatst op het grasveld bij het oorlogsmonument aan de Spoorlaan.

Mensen die in de buurt van het spoor wonen, hebben soms last van trillingen. ProRail wil dit probleem verminderen en dat begint met het beter begrijpen hoe spoortrillingen ontstaan en hoe deze zich verspreiden naar de omgeving. Op verschillende plaatsen aan het spoor wordt daarom onderzoek gedaan. Het onderzoek in Oisterwijk is gestart op 8 oktober. De 2e fase vindt plaats in het voorjaar van 2025.

Grasveld met meetapparaten

Hoe ziet dit onderzoek eruit? Op het spoor worden gevoelige sensoren geplaatst die verbonden zijn met kleine meetapparaten op het grasveld bij het oorlogsmonument. Deze meetapparaten blijven hier enkele weken staan. Om ook de trillingen onder de grond te meten, worden er boringen verricht in de bodem. Daarvoor komt er een booropstelling op het grasveld. De meetresultaten worden vervolgens direct doorgestuurd naar een computerruimte in een keet op de aangrenzende P&R. Hier zijn buurtbewoners en geïnteresseerden van harte welkom met vragen over het onderzoek. Tijdens het onderzoek is er 24 uur per dag iemand aanwezig.

Overlast?

Er wordt gewerkt met zeer gevoelige sensoren, daarom wordt het grasveld bij het oorlogsmonument afgezet met hekwerk. De meetopstelling wordt van stroom voorzien via een geluidsarm aggregaat. Inwoners van Oisterwijk die hinder of overlast ervaren van deze metingen kunnen altijd contact opnemen met de afdeling Publieksvoorlichting van ProRail via www.prorail.nl/contact. Of bel 0800 – 776 72 45 (gratis). Dat kan doordeweeks tussen 8.00 uur en 17.30 uur en bij noodgevallen of ernstige overlast ook buiten kantoortijden.