Care Inn

Sinterklaasintochten in Haaren Moergestel en Oisterwijk


Hij komt! Hij komt! Hij komt die goede Sint …

Sinterklaas komt aan op het station van Oisterwijk (Foto: Annita Schepens).

Het zal geen verrassing zijn, dat Sinterklaas en zijn Pieten vol in de voorbereidingen zitten voor hun komst naar Nederland. En dat vraagt heel wat kunst en vliegwerk, als je weet dat hij in het weekend van 16 en 17 november in veel dorpen langs komt.

Een warm ontvangst in het Draaiboompje (Bron: Facebook Sinterklaas in Moergestel)

Op de landelijke televisie is de aankomst van de Sint te zien op zaterdag 16 november.

Daarna strijkt hij neer in Moergestel, waar de kinderen hem om 13.00 uur kunnen inhalen. Meteen aansluitend die dag en de dag daarna de ontvangst in ’t Draaiboompje.

Diezelfde zaterdag 16 november kunnen de kinderen in Haaren tussen 15.30 tot 20.30 uur de Sint ontmoeten in het kasteel. Ja Sinterklaas vliegt van hot naar her!

Na een nachtje rust en een schone mantel aan – de Pieten gaan die nacht vast hier en daar al een schoen vullen – komt de Goedheiligman aan in Oisterwijk. Zondag 17 november rond 13.44 uur voor (en dus niet op) het station van Oisterwijk.

In Oisterwijk heeft Sinterklaas nog wel een ‘hobbel’ te nemen, want nog niet zeker is of de gemeente de renovatie van de Stationstraat al klaar heeft! Als dat maar goed komt…

Tip!

Wist je dat Sint en zijn Pieten het altijd leuk vinden als je tijdens de intocht een zelfgemaakte mijter of baret (zo heten de hoeden van Sint en Piet) draagt met je naam er op?!

Wij wensen alle kinderen, ouders en grootouders alvast heel veel plezier! Ook met de ontmoetingen in de vele wijkcentra, waarvan we komende weken ook vast leuke berichtjes gaan plaatsen, samen met de filmpjes van Vlogpiet en uiteraard straks het nieuwe Sinterklaaslied!

Klik en lees hier komende weken meer over Sinterklaas in onze dorpen.