Care Inn

Brandweer Oisterwijk ingezet bij grote brand Beekse Bergen


Afgelopen nacht omstreeks 00:15 uur ontdekte een beveiliger brand in een opslagloods op het terrein van safaripark de Beekse bergen in Hilvarenbeek.

Brand in een loods bij Beekse Bergen (Foto: Toby de Kort).

De loods is gelegen tussen het safaripark en het safari lake resort. Door tot nu toe nog onbekende oorzaak sloegen net na middernacht de vlammen meters hoog uit de loods. In de loods lag opslag voor het park en het resort. Ook stonden er delen van het Beekse Bergen treintje binnen in de loods, een deel van de wagons van het treintje stond buiten de loods. Een deel kon met een pick-up nog verplaatst worden maar een groot deel ging in vlammen op.

Van de loods bleef niets over (Foto: Toby de Kort).

De brandweer schaalde op naar zeer grote brand. Tientallen brandweerlieden en tientallen wagens van onder andere politie,brandweer en ambulance kwamen ter plaatse. Ook Oisterwijk ging de buurgemeente helpen met blussen. Er werd water uit het nabijgelegen kanaal gezogen om de brand te blussen.

De loods is helemaal uitgebrand en kan als verloren worden beschouwd. Medewerkers van de Beekse bergen kwamen ter plaatse. Ook werden de dieren nauwlettend in de gaten gehouden vanwege de grote rookontwikkeling. De brandweer meet ook met diverse ploegen of er gevaarlijke stoffen vrijkomen. De grote rookpluim was vanaf grote afstand te zien.

In de grote loods bevond zich onder meer het treintje, het schoonmaakbedrijf, spullen voor het zwembad, bedrijfskleding en nog veel meer.

De brandweer is nog uren bezig met nablussen, politie en brandweer doen onderzoek naar de mogelijke oorzaak van de brand.

Pand is volledig afgebrand (Foto: Toby de Kort)