Care Inn

Olympisch Kampioene Freeke Moes gehuldigd door wethouder Oisterwijk


Heb jij wel eens een echte Olympische medaille vastgehouden? Of zelfs om je nek gehad? Meiden en jongens van HOCO en HvB konden dit meemaken!

Wethouder Dion Dankers feliciteert Freek Moes (Bron: Gemeente Oisterwijk, foto: Masja Vlaminckx).

Zaterdag 12 oktober werd ‘onze eigen’ Olympische Freeke Moes gehuldigd voor haar bijzondere prestaties in Parijs. In aanwezigheid van veel van de jeugdleden, het Gaaf team, ouders, gastteams, supporters en fans, sprak wethouder Dankers haar toe. Wethouder Dion Dankers feliciteerde Freeke met de prachtige prestatie van het Nederlands Dames hockeyteam en benadrukte het belang van sport en bewegen en de rol van goeie voorbeelden daarin.

Omdat HOCO vindt dat de bijzondere prestatie van Freeke een extra gouden randje verdient, heeft zij het erelidmaatschap van HOCO ontvangen, onder toeziend oog van het oudste ere-lid. ‘De medaille mag dan wat kleiner zijn en wat minder zwaar dan de medaille van de Olympische Spelen, maar Freeke doet ook die voorlopig niet meer af’, zo liet de hockeyclub weten. Freeke zette tientallen handtekeningen en ze nam de tijd voor heel wat mooie kiekjes. Pannenkoeken, chocomel en de activiteiten carrousel van Kicks ’n Sticks maakten het feest compleet.