Care Inn

Er is nog plek vrij in de Janus de Vries moestuin


De Buurtmoestuin “Janus de Vries” – gelegen aan de Kuiperstraat in Oisterwijk die opgestart is in 2021 in samenwerking met Stichting Groen voor Grijs Oisterwijk, het B-team Oisterwijk, de Gemeente Oisterwijk en vele sponsoren –  bestaat in 2025 alweer 4 jaar! Voor de liefhebbers is er nog plek vrij.

De buurtmoestuin in de wijk Waterhoef.

In die tijd is de tuin flink gegroeid met een algemeen gedeelte waar gezamenlijk de oogst van groenten, fruit, kruiden, en plukbloemen gedeeld wordt met elkaar. Ook is er een boomgaard met oude inheemse rassen, is er een fruitmuur en een kas waarin de deelnemers vroeg in het seizoen hun zaailingen kunnen opkweken. Er is een zitje van boomstammen waar eenieder een rustmoment kan nemen en mensen kan ontmoeten. Ook is er een nieuwe wildstrook aangelegd om een visuele grens te trekken van het speelveld en de Buurtmoestuin. Deze wildstrook kan de biodiversiteit vergroten en kunnen mensen tzt een klein boeketje wildbloemen plukken.

De visie waaruit de Buurtmoestuin is ontstaan is het verbinden van mensen met elkaar, meer groen in plaats van grijs in de wijk aanbrengen, mensen bewust maken hoe belangrijk biodiversiteit is, en ondertussen eerlijke en verse groenten en fruit telen en oogsten. Een nieuw project – een kastje waarin overtollige oogst en houdbare producten die mensen teveel hebben staan in hun kast – zal komend seizoen worden geplaatst zodat mensen die het minder goed hebben hier gebruik van kunnen maken.

De Buurtmoestuinleden hebben ieder hun eigen moestuinstraatje en delen mee in de oogst van alles wat er groeit en bloeit in de buurtmoestuin. Er zijn nog enkele moestuinstraatjes vrij voor mensen die samen de Buurtmoestuin willen dragen en in stand willen houden. Ook vrijwilligers zijn van harte welkom. Je hoeft niet perse in de wijk Waterhoef te wonen, ook mensen uit andere wijken in Oisterwijk en Haaren zijn welkom.

Voor meer informatie neem contact op via mail ilren72@hotmail.com of bel 0618647151.