Care Inn

Trinitas Oisterwijk legt het af tegen Bavel

Trinitas Oisterwijk kreeg een hele bittere pil te verwerken in en tegen Bavel. Na een goede eerste helft waarin de ploeg van Bas Gösgens met 0-2 voorkwam, leek er geen vuiltje aan de lucht. Bavel kwam echter veel beter uit de kleedkamer en volbracht een remontada met de 3-2 in de blessuretijd.

Trinitas had het zwaar tegen Bavel (Bron: Trinitas-Oisterwijk.nl)

De afgelopen twee wedstrijden verloor Trinitas beide duels onnodig met de cijfers 3-2. Nu moesten onze blauwhemden naar het uit de tweede klasse gedegradeerde VV Bavel, volgens velen één van de kampioenskandidaten voor de 3e klasse D.

Omdat het parkeerterrein in Bavel vol bleek te zijn, kwam uw verslaggever een paar minuten later op Sportpark De Roosberg aan. Hiermee miste hij het eerste doelpunt van de wedstrijd, Philip Overeem was verantwoordelijk voor de 0-1. Voordat de spullen uitgepakt waren stond ook de 0-2 op het scorebord, andermaal Philip Overeem trok naar binnen en schoot de bal in de kruising.

De volledig overrompelde groenhemden uit Bavel snakten naar adem en Trinitas probeerde de wedstrijd snel definitief in de tas te stoppen. Bavel bleef wel vanuit de organisatie voetballen maar wist in het vervolg van de eerste helft geen vuist te maken. Ook Trinitas kreeg geen echt grote kansen meer, zodat de thee dan ook werd bereikt met een tot dan verdiende 0-2 voorsprong voor Trinitas.

In de tweede helft kwam er een heel ander Bavel uit de kleedkamer. Afgevallen ballen waren te vaak voor de veel fellere groenhemden en binnen vijf minuten stond de 1-2 op het scorebord, Lars Roelands haalde de trekker over. Daarna kon het alle kanten op, veel duels op het middenveld en weinig opgelegde kansen voor beide ploegen. De 2-2 viel in de zeventigste minuut dan ook uit het niets, na een scrimmage net buiten het strafschopgebied kon Sander van Gils uithalen. Invaldoelman Chiel Das kon zijn handen er nog wel tegen krijgen maar de bal rolde tergend langzaam over de doellijn.

Geen van de ploegen vond een gelijkspel voldoende en gingen op jacht naar de overwinning. Net toen iedereen diep in blessuretijd vrede had met een gelijkspel, sloeg het noodlot toe voor de ploeg van Bas Gösgens. Lars Roelands kreeg de bal na een flipperskast situatie precies op zijn hoofd en kopte de luid bejubelde 3-2 tegen de netten.

Trinitas kreeg zo voor de derde week op rij een zure 3-2 nederlaag te verwerken, deze was qua dramatiek veruit de ergste. Er rest voor onze blauwhemden nu niets anders dan de wonden te likken en de focus naar volgende week te verplaatsen, SV Reeshof komt dan op bezoek en we spreken alvast af dat het geen 2-3 gaat worden.