Care Inn

Geslaagde dag van de techniek in Oisterwijk


Op vrijdag 4 oktober werd de 2e editie van de Dag van Techniek Oisterwijk-Moergestel georganiseerd. Dit jaar was iedereen welkom op 2College Durendael.

Dag van de techniek op 2 College Durendael (Bron: Gemeente Oisterwijk).

In de ochtend konden basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 van OBS De Kikkenduut in groepjes langs de deelnemende bedrijven die met kraampjes in de technieklokalen stonden. Er is voor gekozen om de leerlingen zelf iets te laten doen, zodat ze kunnen zien en vooral ervaren wat er allemaal te doen is als je in de techniek zou werken (en kiest voor een technische opleiding). Per groep konden de leerlingen 2 workshops bij de deelnemende bedrijven volgen. Van virtueel lassen, een weg aanleggen, bedienen van een graafmachine en het zelf maken van een lampje tot zagen en metaal buigen.

Vanaf half 1 was Durendael ook geopend voor zij-instromers, werkzoekenden en iedereen die geïnteresseerd is in techniek of 1 van de deelnemende bedrijven. In de middag waren de workshops voor de middelbare scholieren. 2College Durendael en Cobbenhagen wisselden elkaar af. In totaal zijn er vrijdag 300 leerlingen actief aan de slag gegaan.

De dag van de techniek is voor de samenwerking tussen ondernemers en onderwijs ook een mooie start om vanuit hier gastlessen te kunnen geven of (snuffel)stages aanbieden. Klassen kunnen een bedrijfsbezoek doen om nog meer techniek te kunnen ervaren. Gedurende het hele jaar is er een kernteam aan het werk geweest om deze dag goed voor te bereiden. Zo werd een website neergezet waar onze gemeente informatie kon geven en de dag kan promoten (www.dagvandetechniekoisterwijkmoergestel.nl). 2College Durendael heeft als gastheer veel op locatie voorbereid en gezorgd voor een planning, draaiboek en heeft op de dag zelf ook 2 workshops gegeven. De ondernemers hebben allemaal met minimaal 2 mensen de werkzaamheden van hun bedrijf zo goed mogelijk neergezet met leuke workshops. Een samenwerking die volgens de gemeente naar meer smaakt!

Volgend jaar gaat er zeker een 3e editie komen. Ben je als ondernemer geïnteresseerd om mee te doen? Meld je aan via Accountmanager Ondernemers: ondernemersloket@oisterwijk.nl.