Care Inn

Lezing over Loonse en Drunense Duinen bij Inloop Oisterwijk


Maandag 28 oktober is er weer activiteit van  Cultuur en Beleef in Huiskamer De Inloop aan de Kerkstraat 48.

Op de fiets door de duinen (Foto: Leny van Schijndel)

Elke maand hebben we een boeiende en bevlogen gastspreker met interessante thema’s over Oisterwijk en omgeving. Dit keer is het thema: Het nationaal park de Loonse en Drunense duinen. Duingids Henk Peters uit Udenhout zal voor U een interactieve lezing verzorgen. U krijgt uitleg hoe de zandverstuivingen in de Loonse en Drunense Duinen ontstaan zijn. Er wordt informatie gegeven over het natte natuurgebied de Brand. Prachtige foto’s laten u zien wat de wind met het zand doet. Ook het ingrijpen van de mens om dit unieke gebied in stand te houden, komt aan bod.

U zult veel foto’s zien van planten en dieren in het stuifzandgebied, het bos, de heide en De Brand. Voorbeelden hiervan zijn: de das, levendbarende hagedis, nachtzwaluw, het pijpenstrootje, de zandloopkever, boomkikker, inktviszwam en de waterviolier. Tijdens de lezing waant u zich in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, zeker wanneer de duingids u de geluiden van vogels laat horen. Wat te denken van het prachtige, geheimzinnige geluid van de bosuil ? Maar ook de specht, roodborsttapuit, buizerd, enz. zult u zien en horen. Wilt u het gevoel krijgen, dat u zich midden in Nationaal Park De Loonse en Drunense duinen bevindt, dan is dat een goede reden om deze fantastische lezing bij te wonen.

De lezing wordt gegeven op maandag 28 oktober in Huiskamer De Inloop, aan de Kerkstraat 48 in Oisterwijk. De lezing duurt ongeveer 2 uur inclusief pauze. Vanaf 14,00 uur staat de koffie klaar en om 14.30 starten we met de lezing. De eigen bijdrage is € 2,-. Voor inlichtingen of vragen, neem dan contact op met de Coördinator van Stichting Inlooppunt Moniek Lommen, tel: 06-23370623 of mail naar: monieklommen@contourdetwern.nl