Care Inn

Expositie Beeldkracht Oisterwijk in de Verdieping Moergestel


Beeldkracht Oisterwijk, een kunstatelier voor mensen met geheugenproblemen, presenteert de bijzondere expositie ‘Dwarsverbanden’ in de Verdieping Moergestel. De expositie wordt feestelijk geopend op 1 november om 15.30 uur door wethouder Dion Dankers.

Tekenen in het veld …

De expositie, die plaatsvindt op 2-3 en 9-10 november steeds van 11.00 tot 17.00 uur, toont het werk van de cursisten van Beeldkracht en is het resultaat van maandenlang werken aan kunst geïnspireerd door de gelijknamige tentoonstelling in het Van Abbemuseum. De cursisten hebben in hun eigen kunstwerken dwarsverbanden gelegd tussen beeldcompositie, materiaal en kleur. Ze hebben daarbij gebruikgemaakt van een veelheid aan materialen en technieken. Deze creatieve ontdekkingsreis laat zien hoe kunst mensen met geheugenproblemen de kans biedt om zich op een unieke en persoonlijke manier uit te drukken.

Beeldkracht Oisterwijk
Beeldkracht Oisterwijk biedt mensen met dementie en andere geheugenproblemen de kans om via kunst hun emoties en leefwereld te uiten. Door middel van tekenen en schilderen ontdekken deelnemers nieuwe talenten en laten ze bestaande krachten opnieuw bloeien. Waar de nadruk bij geheugenverlies vaak ligt op wat niet meer mogelijk is, richt Beeldkracht zich juist op wat nog wél kan. We geloven in de verborgen kracht en ongebruikte talenten van mensen en zetten in op hun vermogen om op een positieve en zinvolle manier vorm te geven aan hun ervaringen.