Care Inn

Maand van de Geschiedenis: Nu al een geweldig succes!


Het enthousiasme loopt over; de Oisterwijkse Maand van de Geschiedenis is nu al een succes!

Een van de bezoekersgroepen bij de extra rondleidingen van de Oisterwijkse Stadsgidsen.

Oktober is de Maand van de Geschiedenis. Ook in de gemeente Oisterwijk doen een aantal organisaties en vrijwilligers mee aan dit grootste geschiedenisevenement van Nederland. Er zijn diverse activiteiten, en dagelijks worden er historische feiten, video’s en activiteiten gepubliceerd op onze website. U treft alle informatie in het menu hierboven, of klik hier.

Halfweg

De maand is half om, en er zijn al heel wat leuke reacties gekomen op zowel de historische verhalen, films en ook de extra georganiseerde activiteiten. Zo doen de Stadsgidsen het erg goed met nieuwe interessante rondleidingen, en is de voorstelling van Oisterwijk in Beeld met ruim 300 bezoekers geheel uitverkocht.

Ook is het mooi te zien dat in historie geïnteresseerde inwoners de gepubliceerde informatie aanvullen. Zo ontstaat er een nog beter beeld van hetgeen vroeger in onze gemeente heeft plaats gevonden, en wordt het thema ‘Echt Nep’ misschien wel ‘Echt Echt’!

Media

De Maand van de Geschiedenis in Oisterwijk is ook niet onopgemerkt gebleven in de diverse media. Lokaal, regionaal en zelfs landelijk (klik)  is er ruim en met herhaling aandacht voor. In de diverse media verschijnen titels met daarin vermelding van de ‘Maand van de Geschiedenis in Oisterwijk’. Met hiervoor alle dank aan het Brabants Dagblad, SBS6, Nieuwsklok, Haaren.nu, Allemaaloisterwijk.nl, Haareneen.nl, Bezoekoisterwijk.nl, Oisterwijk Bruist, Haarens Klokje, Oisterwijknieuws.nl en tot slot gaf ook Gemeente Oisterwijk ons een plekje op de Gemeentepagina.

En we zijn nog niet klaar! Ook de tweede helft van de maand is er nog volop van alles te zien en te beleven!

De Maand van de Geschiedenis

In de gemeente Oisterwijk werken een aantal organisaties en vrijwilligers de gehele maand oktober mee aan de Maand van de Geschiedenis. Op Oisterwijknieuws.nl/geschiedenis treft u een overzicht van alle activiteiten en een keur aan historische informatie en video’s.