Care Inn

Wildbeheer Moergestel organiseert Hubertusviering


Op zondag 3 november 2024 om 12.00 uur organiseert WBE Moergestel in de bossen bij de kapel van de Heilige Eik in Oirschot de St. Hubertusviering.

Jachthoornmuziek tijdens de St. Hubertusviering van WBE Moergestel

In de prachtige natuur bij de heilige eik organiseert de Wild Beheereenheid Moergestel e.o. met de jagers en vele andere natuurvrienden de jaarlijkse viering rondom de patroonheilige van de jacht de Heilige “ Hubertus”. Deze dienst in het kader van de schepping zal worden voorgegaan door pastor Wilfred van Nunen, die op zijn manier jong en oud en vooral ook de kinderen weet te boeien met zijn sfeervolle dienst waar de bijzondere band tussen mens en natuur treffend is. Deze bijzondere sfeer rond de kapel met zijn prachtige versieringen, de herfstkleuren, de vuurkorven wordt extra verhoogd door de natuurtonen van de jachthoornblazers. Ook de vele meegebrachte dieren zoals honden, roofvogels, de ruiters te paard en met kar, de fretjes en andere huisdieren geven een extra ambiance aan het geheel (Alle dieren zijn welkom !).

Tijdens de dienst worden Hubertusbroodjes en de dieren gezegend. Na de dienst worden de Hubertusbroodjes uitgereikt (volgens de legende ter voorkoming en genezing van hondsdolheid). Er is een gezellig samenzijn onder het genot van bospaddenstoelen/tomaten soep, roggebrood met zult, koffie, ranja, cake, glühwein en een borrel Jägermeister. Alles wordt u gratis aangeboden.

De leden van WBE Moergestel hopen dat de inwendige mens verwarmd wordt zodat zij ook aan de kwetsbare mens een warm hart toe kunnen dragen door een vrijwillige gulle gave in de bussen van RTO. De collecte van de dienst gaat in zijn geheel naar RTO. Het Running Team Oirschot dit is een groep vrijwilligers die mensen met de ziekte kanker uit Oirschot, de Beerzen en omgeving met vakanties, bloemen, gespreksmiddagen, enz. een helpende hand bieden om hun ziekte te verlichten.

Indien mogelijk zal er een demonstratie met roofvogels zijn, en de jachthoorngroep zal nog jachthoorn muziek ten gehore brengen. Allen zijn welkom met kind en dier om te genieten van de natuur en het zonnige buitenleven.